Pappa misstänks ha mördat sin homosexuelle son

Publicerad 2016-04-04

En pappa i Los Angeles misstänks ha skjutit ihjäl sin son för att sonen var homosexuell.

Även hustrun hittades knivhuggen till döds i familjens hem.

– Det är en hemsk familjetragedi, säger polisen John Doerbecker.

Pappan Shehada Khalil Issa hade flera gånger hotat att döda sin son Amir.

Orsaken? Sonen var homosexuell.

I tisdags hittades han skjuten till döds. Även mamman hittades död i familjen bostad i området North Hill i norra Los Angeles, skriver CNN. Hon hade blivit knivhuggen flera gånger.

Rubricerat som hatbrott

Nu åtalas Shehada Khalil Issa för mordet på sonen. Enligt polisens presstalesperson Mike Lopez hittades Amir utanför huset, skjuten med flera skott.

Åklagaren i Los Angeles säger att motivet till mordet är att sonens sexuella läggning. Därför rubricerar man mordet som ett hatbrott.

Det var på tisdagsmorgonen som grannar hörde skott från huset och larmade polisen. När patrullerna kom fram var pappan kvar i huset. Mordmisstänkte Shehada Khalil Issa ska ha sagt till polisen att han hittat sin hustru död i badrummet. Han hävdar att sonen Amir hotade honom med kniv och att han därför beväpnad sig med pistol.

Hävdade självförsvar

Pappan menar att han sköt sonen i självförsvar, rapporterar Los Angeles Daily News.

– Han hävdade att sonen var beväpnad med en kniv, men vi hittade ingen kniv där. Det är en hemsk familjetragedi, säger John Doerbecker, mordutredare på polisen, enligt tidningen.

Däremot hittade polisen en pistol på mordplatsen. Grannar säger till tidningen att de ofta hört skrik och bråk från huset. Pappan är tidigare ostraffad.

Polisen har valt att inte offentliggöra mammans namn, eftersom hennes död fortfarande utreds.

Följ ämnen i artikeln