Hel familj lurad av solochvårare

Publicerad 2014-07-31

Peter och hans döttrar blev av med sina besparingar

Peter, 51, trodde att han hade hittat kärleken på internet.

Men kvinnan levde upp både hans och döttrarnas besparingar.

Nu har familjen inte ens råd att betala hyran.

– Det känns inte så kul som pappa att ha dragit in djävulen i min familj, säger Peter.

Historien börjar redan för fem år sedan. Då fick Peter Fransson, 51, för första gången kontakt med en kvinna – vi kan kalla henne för Anna – på en dejtingsajt. Efter ett halvår slutade de att höras.

– Det blev ingenting då, och man går ju och funderar på det som inte har blivit, säger Peter.

I mars i år såg han att Anna var inloggad på dejtingsajten igen. Då skickade han ett meddelande – och fick ett svar. I juni blev Peter och Anna ett par. Han bodde kvar i Lidköping och pendlade till kvinnan i Eskilstuna.

– Hon var en sådan typ av kvinna som jag normalt blir intresserad av. Men det visade sig att hon inte alls var den som hon utgav sig för att vara, säger Peter.

Hade alltid ont om pengar

Anna hade nästan alltid ont om pengar. Men det stoppade henne inte från att vilja hitta på saker med sin nya pojkvän. Det var nämligen bara en tidsfråga innan Anna skulle få en större summa pengar från ett försäkringsbolag i Norge. Pengarna från Peter var bara ett tillfälligt lån. Åtminstone var det så hon la fram det för Peter.

– Vi har hyrt bilar, varit till Ullared och Lysekil. Det har varit allt möjligt. Vi har till och med varit iväg och spelat lite bingo. Sen har hon köpt kläder till sig själv för ett par tusen kronor, säger han.

Under juni och juli försvann omkring 17 000 kronor från Peters konto. Summan rusade i väg när Anna fick tillgång till Peters bankkort och själv kunde ta ut pengar.

– Man tror ju inte att någon säger att vi ska åka i väg och lära känna varandra, och sedan ljuga om det. Vad för sorts människa gör något sådant?

Tömde döttrarnas konton

Men Anna slutade inte där. När pengarna på Peters konto var slut vände hon sig till Peters tvillingdöttrar Jennifer och Josefine, 21. De lånade ut 23 000 kronor till kvinnan.

– Mina barn trodde på henne. Hon sa hela tiden att hon skulle betala tillbaka. Pengarna gick till konsumtion, hon levde på stor fot helt enkelt, säger Peter.

I måndags fick han till slut nog. Hyran ska betalas och på kontot finns bara sju kronor kvar. När Peter sa till Anna att han behövde få tillbaka sina pengar blockerade hon hans nummer och slutade svara i telefon. Sedan dess har hon hållit sig undan.

Kvar sitter Peter utan möjlighet att betala hyran eller köpa mat.

– Det känns, det är klart att det gör. Jag satt i telefon med socialen och grinade och de sa att de inte ens betalar hyran. Det är bedrövligt.

Dömd tidigare

Efter att Peter polisanmält Anna för bedrägeri har han fått veta att kvinnan är dömd för liknande brott tidigare. Så sent som i december 2013 dömdes hon till skyddstillsyn för att ha tagit pengar från både sin dåvarande pojkvän och sin mammas bankkonto.

Nu vill Peter, Josefine och Jennifer varna andra för kvinnans metoder.

– Alla mina döttrars besparingar är borta nu. De skulle åka utomlands i september med sina kompisar egentligen, men har fått boka av. Det känns inte så kul som pappa att ha dragit in djävulen i min familj, säger han.

Aftonbladet har sökt kvinnan för en kommentar.