Mysteriet: har den nakna kvinnan simmat i 16 timmar?

Uppdaterad 2015-09-22 | Publicerad 2015-09-21

Den simmande kvinnan har blivit lite av ett mysterium på andra sidan Atlanten.

Hon hittades naken och ensam mitt ute i vattnet, men ingen vet vad hon gjorde där.

Enligt henne själv hade hon varit ute och simmat i 16 timmar, men kan det verkligen stämma?

Den 28-åriga kvinna hittades naken i vattnet fem kilometer från Newport Beach i Los Angeles i förra veckan, skriver LA Times.

Det var två kajakpaddlare som hörde kvinnans rop på hjälp ≥och åkte till undsättning. Mitt ute i vattnet såg de den 28-åriga kvinnan simma helt ensam, utan båt och flytväst och till och med helt utan badkläder. Hon berättade att hon varit ute och simmat sedan kvällen innan.

Låter omöjligt

De hjälpte henne in till stranden, men när hon senare skulle förklara för polisen hur hon hamnat där var hennes historia väldigt mystisk.

Kvinnan förklarade att hon tagit sig en simtur i hela 16 timmar innan kajakpaddlarna hittade henne. Men när en läkare skulle behandla hennes nedkylda kropp visade sig att det inte kan stämma – hennes kroppstemperatur var nämligen helt normal.

Att hon var så långt ute i vattnet förklarar kvinnan med att hon drivits fem kilometer från en underström. Men enligt polisen lät det ännu mer omöjligt. Livräddaren David Pratt, som arbetade på stranden när hon ska ha lämnat den, har inte sett till kvinnan och enligt honom kan underströmmarna inte bli mer än 200 meter.

Inga vittnen

Mysteriet slutar dock inte här.

Enligt kvinnan tog hon av sig sin baddräkt på stranden innan simturen eftersom hon ville kunna "simma bättre". Men polisen har inte sett till baddräkten.

Polisen har inte heller kunnat hitta några vittnen som sett henne vid stranden eller i vattnet. Därför tyder allt på att det här mysteriet mest troligt förblir precis vad det är – ett mysterium.

Följ ämnen i artikeln