Annie Lööf ryter ifrån efter debatten: ”Högst olämpligt att ställa sådan fråga”

Publicerad 2022-02-08

Efter TV4:s partiledardebatt fick Annie Lööf frågor om hon var gravid.

Nu rasar hon mot de politiska journalisterna som ställt frågan.

”Jag är inte gravid. För två år sedan gick jag igenom stora operationer vilket innebär att jag tyvärr inte kan få fler barn”, skriver hon.

Efter debatten fick partiledarna frågor som berörde gårkvällens ämnen – men också andra frågor, som ligger utanför den politiska debatten.

Elpriser, kärnkraft, skjutningar, gängkriminalitet och utsatta områden var några av de ämnen om dominerade gårdagskvällens partiledardebatt i TV4.

Efter debatten fick partiledarna frågor som berörde gårkvällens ämnen – men också andra frågor, som ligger långt utanför den politiska debatten.

På Instagram skriver Centerledaren Annie Lööf att politiska journalister undrade om hon var gravid. Nu lyfter hon ämnet och pekar på det oriktiga med att ställa en sådan fråga.

”Vi har långt kvar innan vi når jämställdhet i praktiken”, skriver hon, och fortsätter:

”Förutom det högst olämpliga att ställa en sådan fråga så hade jag också önskat att det var mer fokus på vad vi som politiska ledare vill genomföra för politik”.

Vill fokusera på jämställdhet

Hon skriver vidare att hon är tacksam över livet och glad över de fantastiska barn hon har. Hon skriver också att hon genomgått operationer som gör att hon inte kan få fler barn.

”Jag är inte gravid. För två år sedan gick jag igenom stora operationer vilket innebär att jag tyvärr inte kan få fler barn. För några månader sedan genomgick jag ytterligare en operation.”

I eftermiddag ska hon delta i Forum Jämställdhets partiledardebatt som ska handla om jämställdhet och hon påpekar vikten av debatten.

”Jag utgår ifrån att fokus framåt blir på vilka politiska reformer vi vill genomföra - och inte att fokusera på kvinnors midjemått. Bättre kan vi.”

Två döttrar sedan tidigare

Den 3 december 2019 meddelade Annie Lööf att hon fått sitt andra barn.

Eftersom dottern Saga föddes för tidigt, redan i vecka 28, blev mamma och dotter en tid på sjukhuset. Hon har även berättat att förlossningen var nära att sluta i katastrof.

Sedan tidigare har hon även dottern Ester som föddes 2015.

”Vi har långt kvar innan vi når jämställdhet i praktiken”, skriver Annie Lööf på Instagram.