Malin, 31, fick allergisk reaktion av fyndet på nätet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: privat

NYHETER

Malin Kvernplassen, 31, har fyndat mycket på nätbutiken Wish. Men när hon köpte en tröja som hon använde innan den fick en omgång i tvättmaskinen fick hon en allergisk reaktion.

– Jag vill varna och tipsa andra, tvätta kläderna, säger hon.

I lördags fick Malin sin leverans från nätbutiken Wish, bland annat en ny tröja som hon valde att klä på sig direkt. Under kvällen visade det sig vara ett misstag.

– Min kompis sa att jag började se rödflammig ut i ansiktet. Så jag gick till spegeln och tänkte ”vad är det som händer?”

Malin hade fått stora flammande eksem i ansiktet och ned över halsen. För att se hur de utvecklades fyllde hon i konturerna med en penna.

– Jag ville se om det blev värre eller om det skulle lägga sig. Men efter ett tag började jag få eksem ner över armen. Det var varmt och jag förstod inte vad det kom ifrån.

Foto: privat
Malin ritade konturer runt eksemen för att se om det blev värre.

Hon började ana att det kunde vara den nya tröjan från Wish som var orsaken till den allergiska reaktionen.

– Jag har aldrig fått såhär förut och då har jag ändå köpt en likadan tröja tidigare, den gången var den vinröd och den här var svart. Nu när den svarta kom var den inte riktigt i samma material, så jag vet inte om de har behandlat den på något vis.

Malin kontaktade företaget och berättade om sin upplevelse, främst för att få en förklaring. Men något svar har hon inte fått.

– Jag frågade vad de behandlar kläderna med och skickade bilderna på mina eksem. Men någon ekonomisk kompensation räknar jag inte med, den kostade nio kronor.

Nu vill Malin varna andra nätshoppare från att använda sig av kläder man ännu inte har hunnit tvätta.

– Jag tänker mest på att man kan köpa allt möjligt från Wish, både kläder, köksredskap och teknikprylar. Hade det rört sig om att någon hade köpt bebiskläder och att ett barn hade fått dessa utslag, så hade det ju varit värre. Man måste tvätta alla kläder, det har jag inte tänkt på tidigare.

Aftonbladet har sökt Wish för en kommentar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN