Åkesson rasar mot Ygeman: ”Att du inte skäms”

Uppdaterad 2022-04-10 | Publicerad 2022-04-09

Anders Ygeman och Jimmie Åkesson har rykt ihop på Twitter.

SD-ledaren rasar mot ett inlägg om partiets påstådda Rysslandskopplingar.

”Att du inte skäms!”, skriver han.

Följ ämnen
Ryssland
Jimmie Åkesson (SD). Arkivbild

I en granskning från Dagens Nyheter framkom att två tidigare SD-politiker rest till Ryssland för att agera valobservatörer i ofria val. Partiets utrikespolitiska talesperson Aron Emilsson sa att det handlar om ”perifera föredettingar”, men det köper inte integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S).

”SD försvarar nu sina Rysslandskopplingar med att det rör sig om ”perifera föredettingar”. Är det här verkligen en perifer föredetting?”, skriver Ygeman och visar en bild på när Åkesson intervjuas av Rysslands statskontrollerade nyhetsbyrå Russia Today.

SD-ledarens svar lät inte vänta på sig:

“Att du inte skäms! Det där är från ett torgmöte i Landskrona typ 2010. Ingen bokad intervju, de dök upp bland övriga medier. Fullkomligt grotesk argumentationsteknik, ovärdig ett statsråd”, skriver Åkesson på twitter.

Ygeman fortsatte sedan med att anklaga Åkesson för att inte ha tagit itu med partiets rysskopplingar.

”SD har haft omfattade samröre med Ryssland, den ryska regimen och dess statskontrollerade propagandamedia. Problemet är inte min argumentationsteknik, utan att du under lång tid låtit detta fortgå i ditt parti”, skriver han.