Man skjuten i Hägersten – vittnet: Jag hörde fyra skott

Publicerad 2023-12-04

En ung man har skjutits utomhus i södra Stockholm mitt på ljusa dagen.

– Jag hörde fyra skott och ser honom slänga sig ut ur bilen, säger ett vittne.

Två misstänkta män flydde platsen och greps efter en biljakt.

Polisen larmades till Hägersten i södra Stockholm vid 13-tiden på måndagen efter att flera personer hört en skottlossning. Någon eller några hade öppnat eld utomhus.

När polisen kom fram till platsen hittades en skottskadad man i 25-årsåldern.

– Det är flera skott som har avlossats och mannen har träffats av flera skott. Han fick först hjälp av vittnen som försökte få stopp på blödningarna innan ambulans kunde komma fram till platsen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Mannen har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt.

Polishelikopter över Hägersten efter skjutningen.

En person som bevittnade händelsen säger till Aftonbladet att denne hörde flera skott och på ren reflex kollade ut genom fönstret.

– Jag hade precis ätit lunch och så hör jag fyra skott och tittar ut genom fönstret och ser hur en person bokstavligen slänger sig ur en bil och stapplar iväg mot trottoaren, säger vittnet.*

– Direkt efter ringer jag 112 och det verkar inte som att jag var den första som ringde in om detta.

För bara några minuter efter larmsamtalet var det fullt med poliser i området.

Hur får det dig att känna att detta har hänt?

– Jävligt skärrande och jävligt chockerande, det kommer sitta på näthinnan länge hur den här personen bara slänger sig ur bilen och stapplar iväg.

Två gripna

Det var flera personer som blev vittnen till händelsen och som såg en bil lämna platsen strax efter skjutningen. En polispatrull fick strax därefter syn på bilen, följde efter den och lyckades få stopp på den efter en kortare biljakt.

– Klockan 13.15 kan vi stoppa en bil i Årstadal som stämmer överrens med den bil som vittnen har sett och vi kan då gripa två personer, säger Daniel Wikdahl.

Den ena mannen greps i samband med att bilen stoppades. Den andra försökte springa därifrån på tvärbanan men fångades av polisen och greps.

Två personer greps strax efter skottlossningen.

Ett vittne uppger för Aftonbladet att han var inomhus när han upptäckte massor av blåljus utanför fönstret.

– Jag tittade ut och det var polisbilar överallt, jävligt många poliser alltså. De grep en kille som låg på snön längs vägkanten och sen förde de in honom i en skåpbil och åkte iväg, säger vittnet.

Stort pådrag

Polisen har spärrat av brottsplatsen i Hägersten, säkrar bevisning och förhör vittnen. Gripandeplatsen i Årsta har också spärrats av och söker igenom spårområdet och trafiken på tvärbanan har tillfälligt stoppats.

Vid 14.50 tiden meddelar polisen att arbetet vid spåret är klart och att bilen de gripna färdades i har beslagtagits.

Dörrknackning och förhör vid brottsplatsen i Hägersten väntas pågå in på kvällen.

Följ ämnen i artikeln