Kvinna drev bordell i källaren: ”Jag kanske är lite sträng”

Av: Sophie Stigfur

Publicerad:
Uppdaterad:

Om nätterna sov kvinnorna på massagebritsar som de sålt sex på samma dag.

De fick ris och några hundralappar som betalning – medan de stora pengarna gick rakt ned i ägarens ficka.

Nu döms en kvinna i 40-årsåldern till fängelse för grovt koppleri efter att ha drivit en bordell på sin massagesalong.

”Nån ny tjej? Ser hon bra ut?”.

”Liten? Vill se bild, behöver inte vara ansikte”.

”Thanx, please young lady”.

Mönstret i sms-konversationerna mellan olika män och den kvinna i 40-årsåldern som sedan januari 2018 drivit en massagesalong i Eskilstuna kommun är tydligt. Kunderna bokar kvinnor, inte tider.

Nu har salongsägaren dömts till två års fängelse för grovt koppleri, efter att systematiskt ha organiserat bordellverksamhet i källaren i ett hyreshus.

Männen vill ha kvinnor som är unga, små och snygga – något som salongsägaren också garanterar att hon kan leverera, enligt förundersökningen. Vid ett tillfälle vill en man köra iväg en specifik kvinna från salongen. Ägaren säger att det inte går med just henne: ”Vi får hitta nån annan”.

Den misstänkta kvinnan.
Foto: Polisen
Den misstänkta kvinnan.
Foto: Polisen

Polis erbjöds samlag

Det var vid ett tillslag i juni som polisen grep salongens ägare, efter att en polis själv besökt salongen och erbjudits samlag för 1 500 kronor. Samtidigt greps också sex män för sexköp.

Bland doftpinnar och nagellack upptäckte polisens tekniker så mycket spermafläckar att man bedömde det övermäktigt att skicka in allt för analys.

Enligt förundersökningen har ägaren själv dragit in runt 400 000 kronor på bordellverksamheten.

Kunderna betalade först några hundralappar för olika typer av massage. En skenmanöver, enligt polisen. Kort därefter swishade kunderna nämligen ytterligare en summa, runt tusenlappen, till bordellägarens privata nummer. Betalning för sex, enligt flera män som erkänt sexköp på salongen.

Foto: Polisen
Spermafläckar har märkts ut på platser i salongen.
Foto: Polisen

Sov på massagebritsar: ”Inget konstigt”

En av kvinnorna på salongen uppger i förhör att hon tjänat 400 kronor på två dagar. Då har hon haft sex med fyra män. Enligt flera anställda har ägaren tydliggjort att man ska göra ”kunderna nöjda” och bland annat instruerat hur man tillfredsställer någon.

En kvinna säger i förhör att hon bor på salongen tills hon tjänat ihop tillräckligt med pengar för att kunna åka hem till Thailand. Något som bekräftas av bordellägarens egen man, som uppger att flera av tjejerna sover på massagebritsarna.

– Det är inget konstigt för dem, säger han i förhör.

Ägaren själv nekar till alla anklagelser. Tvärtom har hon varit stenhård med att sex absolut inte får förekomma: ”Jag litade på dem”, säger hon i förhör.

”Jag står för mat men de äter inte så mycket”

Salongen har öppet varje dag mellan klockan 10 och 20. På polisens fråga om de anställda får betalt för arbetstiden, svarar ägaren att de bara får lön för de timmar de jobbat.

– Om de inte har kunder får de inte betalt. Men jag står för mat och så. Jag kokar ris och storkok och tar med. Ibland köper jag in chili exempelvis. Men de är inte storätare, de äter inte så mycket.

När polisen undrar varför flera kvinnor slutat jobba på salongen efter en kort tid säger salongsägaren att hon inte vet.

– Jag kanske är lite för sträng eller för svår. Jag kanske inte är så trevlig i munnen och de kanske inte gillar det.

Foto: Polisen
Kvinnans förklaring till spermafläckarna är att ”vissa män får utlösning när man masserar dem”, enligt polisförhör.
Foto: Polisen
Kvinnorna har bott på salongen och sovit på britsarna.

Omfattande verksamhet

Eskilstunas tingsrätt köper dock inte salongskvinnans version och slår fast att hon främjat, organiserat och ekonomiskt utnyttjat att hennes anställda haft sex mot betalning.

Brottet bedöms som grovt då rört sig om en stor omfattning, totalt har man påvisat sexköp vid 125 tillfällen.

Kvinnan får, förutom fängelse i två år, även näringsförbud i fem år.

Publicerad:

LÄS VIDARE