Ytterligare överfall mot barn i Huddinge

Publicerad 2014-11-12

Gärningsmännen: Vi är inte färdiga med dig

William, 11, var på väg hem från skolan när han slogs ner av ett maskerat gäng.
Idag går han inte till och från skolan själv efter hoten om våld.

11-årige William skulle som vanligt gå hem från skolan i Huddinge igår eftermiddag. Men han stoppades mitt i det idylliska villaområdet – av ett maskerat tonårsgäng.

– De ställde sig runt William, puttade på honom och kallade honom fula ord, berättar Williams mamma Linda för Aftonbladets Brottscentralen.

Gänget knuffade ner William i en vattenpöl.

– Då såg han sin chans att fly. Han sprang så fort han kunde och jagades av gänget, säger Linda.

"Vi är inte klara med dig"

William lyckades till slut gömma sig i en skogsdunge i närheten av hemmet. Han satt där ett bra tag, men hittades snart av förföljarna.

– De tryckte upp honom mot en vägg och började slå honom. De sa att han skulle öppna väskan och ge dem sin mobiltelefon, berättar Linda.

Men i Williams väska fanns ingen telefon. Väskans innehåll tömdes på marken och de maskerade förövarna lämnade platsen. Innan de gick hotade de William med påföljder om han skulle berätta om händelsen för någon.

– Det sista de sa var "Vi är inte klara med dig", berättar Linda.

Inte första fallet

När William kom hem var han dyblöt och skakad. Linda ringde genast polisen som kom hem till familjen och tog en anmälan.

– William sjönk först in i sig själv. Men sedan släppte chocken och han bröt ihop, berättar Linda.

Förra veckan råkade en 7-årig pojke i samma område ut för en nästan identisk händelse. Men enligt polisen utreder man gårdagens överfall som en fristående händelse.

– Vi kan inte koppla händelserna till varandra än, men det finns liknande omständigheter i de båda händelserna, säger Benita Nilsson från Södertörnspolisen.

Flera föräldrar oroliga

William kom lindrigt undan med några märken på kroppen, men han är fortfarande skakad och vill inte gå själv till och från skolan. Föräldrarna i skolan där han går är oroliga, enligt Linda är det många som nu väljer att följa sina barn.

– Det är helt overkligt att det ska behövas, det brukade vara så lugnt här. Så här ska det inte behöva vara.