Trump ”håller reportrar på tårna”

TT-AFP

Uppdaterad 2020-04-28 | Publicerad 2020-04-27

President Donald Trump på väg in till fredagens coronabriefing, som han lämnade tvärt utan att svara på reportrarnas frågor.

Plötsligt ställde Vita huset in måndagens presskonferens med president Donald Trump – bara för att lika plötsligt återinsätta den.

Hans relation med amerikanska medier blir alltmer spänd.

Trumps dagliga coronabriefingar har på senare tid resulterat i många höjda ögonbryn. Förra veckan spekulerade han om möjligheten att bota smittade personer med desinfektionsmedel.

Efter att ha blivit rikligt förlöjligad avslutade Trump tvärt pressträffen dagen därpå – utan att svara på frågor.

På Twitter ifrågasatte han meningen med att hålla presskonferenser "när 'lamestream-medierna' inte ställer annat än fientliga frågor, och sedan vägrar att rapportera sanningen och fakta korrekt."

Coronabriefingarna har pågått sedan mars. Syftet var att hålla det amerikanska folket informerat om hur viruskrisen utvecklar sig. Men enligt flera medier i USA har tillställningarna urartat till att mer påminna om kampanjmöten för Trumps återval.

Vissa dagar har han hållit på i över två timmar. Förutom att munhuggas med och verbalt attackera journalister, har han stundtals oblygt hyllat sig själv och sablat ned politiska och andra motståndare.

På måndagen tillkännagav Vita huset en tid för dagens presskonferens. Sedan ställdes den in och sattes in igen.

"Vi vill hålla reportrarna på tårna", twittrade Alyssa Farah, strategisk kommunikationschef i Vita huset – med en vinkande emoji som hälsning.