Farlige mördaren fångad – hittad sovande i högt gräs

Publicerad 2023-09-13

Danelo Cavalcante, 34 har gripits efter 13 dagar på flykt.

Han hittades i högt gräs när han låg och sov på sitt gevär.

Swat-styrkan tog ett gruppfoto med mördaren innan han skickades i väg till fängelset.

Cavalcante dömdes för ett par veckor sedan till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin flickvän Deborah Brandao, 33, med 38 hugg.

Kort därefter rymde han från fängelset i Pennsylvania.

Han har bland annat hållit sig gömd i en botanisk trädgård innan han förändrade sitt utseende och flydde i en vit skåpbil.

Danelo Cavalcante högg ihjäl sin ex-flickvän med 38 knivhugg inför hennes barn.

På rymmen i 13 dagar

På tisdagsmorgonen fick polisen upp ett nytt spår efter 34-åringen då han i bar överkropp stal ett gevär från en husägare och blev beskjuten.

– Jag tror han letade efter ett ställe att gömma sig på och såg inte att ägaren var hemma, sa George Bivens från Pennsylvaniapolisen på en pressträff.

Natten mot onsdag inleddes vad som skulle bli slutet för Cavalcantes tid på rymmen. Ett inbrottslarm gick i området i Chester County, som polisen slagit en järnring runt.

34-åringen hittades inte i bostaden, men efter att en flygplan med värmekamera kallats in kunde man följa hans rörelser.

En stor insats med polishundra och insatsstyrkor inleddes för att omringa Cavalcante, och i gryningen slog man till slut till.

Tog gruppbild

Den dömde mördaren låg och sov i högt gräs med sitt gevär när polisen närmade sig. Han vaknade till och försökte sedan fly på nytt, enligt polisen.

– Han förstod inte att han var omringad. Han försökte krypa genom snårskogen med sitt vapen. En av poliserna släppte lös sin hund för att stoppa honom, säger polischefen George Bivens, enligt CNN.

Bilder visar hur 34-åringen, iförd en tröja från NFL-laget Philadelpgia Eagles, förses med handbojor och leds bort till en fångtransport. Insatsstyrkan tog dock en gruppbild med honom innan han fördes iväg till ett högsäkerhetsfängelse.

Chester Countys distriktsåklagare Deb Ryan kan andas ut.

– Mardrömmen är äntligen över. Samhället kan nu dra en lättnadens suck, säger hon.

Danelo Cavalcante fångades på övervakningskameror, bland annat vid den botaniska trädgården.

Följ ämnen i artikeln