Oscar Enestad

Oscar Enestad om nya låten ”Svarta moln”

Sjunger om svårigheterna i en relation

Av: 

Stina Dahlgren

Oscar Enestad.

Oscar Enestad.

Foto: PRESSBILD/TEN

MUSIK

Oscar Enestad släpper nya låten ”Svarta moln”.

Artisten sjunger där om ett förhållande som kommit till sin spets.

– Jag relaterar till ”Svarta moln” på flera olika sätt, säger han.

Oscar Enestad, 24, och den danska artisten Chili Pedersen, 21, släpper i dagarna den nya singeln ”Svarta moln”. De träffades när hon var på besök i Sverige för ett år sedan och det sa klick med en gång.

– Med kort varsel hoppade jag in i session med henne för att skriva till hennes projekt och hon golvade mig med sin röst. ”Svarta moln” var tänkt att vara helt på svenska, men efter några vändors tänkande så ville jag prova att höra henne göra den på just danska. På första lyssningen kände jag ’’wow nu är vi hemma’’, säger Oscar Enestad.

Oscar Enestad.

Foto: PRESSBILD/TEN

Oscar Enestad.

Foto: PRESSBILD/TEN

Svårigheter i en relation

Han berättar att låten handlar om när man går igenom en svår period i en relation, och när förhållandet sätts på sin spets.

– Det är inte som det än gång brukade vara och precis som titeln talar känner man hur det tonar upp sig till svarta moln över en och man inte vet vad som kommer att hända, säger han.

Han vill inte gå in på detaljer gällande sin nuvarande status med Cecilia Dahlbom, 52, men säger att han, som så många andra, också upplevt svårigheter i relationer.

– Jag relaterar till ”Svarta moln” på flera olika sätt, vare sig det är att man själv går runt i en negativ spiral eller upplever utmaningar i en relation, säger han och tillägger:

– Kärlek är det finaste vi har och vi två har det fantastiskt.

Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom på Mello-efterfest 2019.

Foto: AFTONBLADET

Oscar Enestad: ”En känslostorm”

Låten ”Svarta moln”.

Foto: PRESSBILD/TEN

För honom är det viktigt att känna igen sig i det han sjunger om. Flera av hans senaste låtar har handlat om olika typer av känslor.

– Känslor är superviktigt för mig, jag är en känslostorm till person och musik är mitt bästa utryck att förmedla dom på. Det fina med musik är att den slår helt olika från person till person. Något jag sjunger och relaterar till kan betyda något helt annat för någon annan, och det älskar jag, säger Oscar Enestad.

I höst kommer hans debutalbum, ett album som även det är fullt av känslor.

– Planen framöver är att få ut mitt debutalbum som legat klart i min byrålåda ett tag nu. ”Svarta moln” är det första smakprovet. Utöver det ska jag njuta av den svenska sommaren, säger Oscar Enestad.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet – handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS


Publisert:

LÄS VIDARE

10 plattor från 1971 att damma av igen

ÄMNEN I ARTIKELN

Oscar Enestad

Musik

FO&O, fd The Foo och The Fooo Conspiracy