Benjamin Ingrosso om kärleksryktet: ”Det är skönt att vara singel”

Publicerad 2021-01-19

Kärleksryktet stämde inte.

Albumaktuella Benjamin Ingrosso lever ensam och för första gången i sitt liv njuter han av det.

– Jag tycker det är skönt att vara singel.

Du är en av artisterna som uppträdde på ”Tillsammans mot cancer”-galan förra veckan?

– Det känns otroligt viktigt. Jag har haft både en farmor och en mormor som klarat av cancer. Därför kändes det superbra att vara med och samla in pengar. 

Det var en fråga vi hade, om du kommit i kontakt med den sjukdomen på något sätt?

– Ja, mormor klarade sig ganska lindrigt. Hon höll det hemligt så det var inte så många som visste om det. Farmor var rätt sjuk och förlorade mycket i vikt, men nu är hon frisk. Men det är alltid en rädsla. Min bästa väns pappa gick bort i cancer när vi var 12 år. Det är någonting som jag aldrig kommer glömma. Jag och min kompis stod i skolkorridoren och vi ska gå in i klassrummet, då får han samtalet och faller ihop i min famn. Den här sjukdomen är vidrig.

Benjamin Ingrosso.

Du gjorde braksuccé i ”Så mycket bättre”?

– Jag är supertacksam för det, den veckan var fan den bästa i mitt liv! Det är också många som kommer fram och kommenterar min personlighet, inte bara musiken och det känns väldigt fint. Jag tror inte många trodde det, när folk träffar mig så säger de ibland ”fan, du är ju skittrevlig”. Jag vet inte var den uppfattningen kommer ifrån.

Hur ska du utnyttja den här SMB-snöbollen?

– Jag släpper ett album på svenska som är en del av den resan. Det har jag alltid tänkt att jag ska göra, men att jag ska vara lite äldre. Så kom corona och utlandskarriären fick sättas på paus, då började jag skriva nytt material och de svenska låtarna kom tillbaka. ”Flickan på min gata” som jag sjöng på galan skrev jag när jag var 12 år.

– Jag har också spelat in ett mat- och musikprogram för TV4 hela hösten som är helt absurt. Jag bjuder in tre gäster i varje program och vi sjunger, spelar och lagar mat, allt ifrån hamburgare till pasta. Jag har mitt egna lilla crib med allt från Petter och Lisa Nilsson till Zara Larsson och Markoolio.

Det innebär att Zara Larsson äntligen får äta din pasta som hon frågade efter på Instagram?

– Ja, precis. Det kommer hon få göra. 

Benjamin Ingrosso i ”Så mycket bättre”.

Du hintade någonstans i en intervju att du har sällskap?

– Det där blev ett missförstånd, jag fick frågan om jag hade gått vidare, då sa jag ja. Jag menade inte att jag hade gått vidare med en ny partner. Jag har inte gått vidare, jag har gått vidare efter mitt ex.

Man tolkade det som att du hade en ny?

– Nej, för fan. Jag har knappt tid att vara med mig själv. Jag tycker det är skönt att vara singel. Jag har aldrig kunnat njuta av det, men det kan jag faktiskt nu.

Det innebär också att du har flyttat in i din lägenhet som du inte vågade bo ensam i?

– Ja, det har jag. Jag har bott där i ett halvår utan att få ångest.

Hur ser det ultimata fredagsmyset ut för Benjamin?

– Det består av pasta, en bra flaska Châteauneuf-du-Pape, ett dessertvin som heter Moscato d’Asti och en Disneyfilm.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln