Squid game

Uppgifter: ”Squid game”-smugglare dömd till döden

Nordkoreanska myndigheter slog till mot gymnasieskola

Av: 

TT

Aftonbladet Nöje

NÖJE

En man som smugglat in och sålt kopior av den sydkoreanska Netflix-serien ”Squid game” till Nordkorea har dömts till döden, enligt Radio Free Asia (RFA).

Han ska nu avrättas genom arkebusering.

Nordkoreanska myndigheter kom på sju gymnasieelever med att titta på programmet som enligt RFA smugglats in från Kina på usb-minnen, skriver Variety.

Den student som köpt en kopia har dömts till ett livstidsstraff, medan sex andra som såg programmet har dömts till fem års straffarbete.

Sydkoreanska succéserien "Squid game" har smugglats till Nordkorea med förödande konsekvenser. Pressbild.

Även lärare och administratörer på den aktuella skolan har fått sparken och deporterats för att arbeta i avlägsna gruvor, rapporterar RFA.

Utländska medier och underhållning är förbjudet i Nordkorea, men trots det uppges ”Squid game” ha tagit sig in och blivit populärt i välbärgade kretsar av det slutna landet.

Offentlig avrättning

Nordkoreansk propaganda har fördömt ”Squid game” och kallat den våldsamma dramaserien en ”sorglig bild av det brutala sydkoreanska samhället”.

I april i år uppges en man ha avrättats offentligt i Nordkorea för att ha sålt filer och CD-skivor med sydkoreanskt innehåll.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Squid game

LÄS VIDARE

Moralpanik, monster och fanatism i ”Hellbound”

ÄMNEN I ARTIKELN

Squid game

Nordkorea

Netflix