Ernst Kirchsteiger tar två månaders semester efter jobbpärsen

TV4-profilen om hektiska inspelningen: ”Där från morgon till kväll”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

I ”Sommar med Ernst” renoverar han en bondgård hela sommaren – men Ernst Kirchsteiger har redan tagit semester.

TV4-profilen räknar med två månader ledigt efter en hektisk tv-inspelning.

– Jag ska rensa ogräs och klia myggbett och äta rabarberkräm och göra allt möjligt, säger han.

”Sommar med Ernst” sänds i TV4 varje torsdag fram till mitten av augusti. Men Ernst Kirchsteiger, 61, själv har redan tagit semester. Inspelningen avslutades precis inför säsongsstarten och då räknade programledaren med att kunna vara ledig hela juli och augusti.

– Oh ja, juli och augusti har jag ändå ledigt, sen ska jag ner på bokmässan i september, men annars kommer jag vara mycket ledig, berättar han för Nöjesbladet inför säsongspremiären.

Längtar efter bad

– Jag ska grilla, jag ska rensa ogräs och klia myggbett och äta rabarberkräm och göra allt möjligt. Träffa kompisar som man kanske inte riktigt hinner med under inspelningsperioden, så jag ska bete mig högst normalt tänkte jag. Sen ska jag bada, jag längtar efter det, åh vad jag vill bada.

1 av 2 | Foto: NATANAEL JOHANSSON
Ernst Kirchsteiger.

Tvåmånaders-semestern följer på en intensiv period när åtta avsnitt av ”Sommar med Ernst” spelats in under maj och juni på en bondgård på Österlen.

– De allra flesta jag pratar med tror att vi spelar in det ena året och att det sänds nästa. Men det är ju alltså samma år och det gör att redigering och sånt måste gå undan. Men så har jag alltid jobbat och jag tycker inte att det är ett dugg konstigt. Så går vi, så gör man det, säger Ernst.

”Vill vara på plats”

Han har tidigare berättat för Nöjesbladet om de långa inspelningsdagarna och sitt kontrollbehov som gör att han ständigt är på plats under inspelningarna.

– Jag är där från morgon till kväll. Jag vill vara på plats, för huset är som ett levande dokument. Plötsligt upptäcker vi att vi kanske skulle göra så här i stället, eller så får jag en av mina konstiga idéer att det skulle vara kul att testa något. Om jag inte är på plats kommer jag inte att uppfatta det. Sen är det ju så med sommaren att solen aldrig går ner, det går att filma hur länge som helst så vi kör på, säger han.

”Sommar med Ernst” sänds torsdagar 20.00 i TV4.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN