Efter Lasse Kronérs kritik: ”Vi är ledsna”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:

Lasse Kronér har samlat in miljoner och rasade mot välgörenhetsorganisationens agerande efter trakasserianklagelserna.

Nu bemöter organisationen programledarens kritik.

– Han har betytt väldigt mycket för stiftelsens arbete genom åren, säger Madeleine Wahlberg, verksamhetsansvarig för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

I podcasten ”Värvet” rasade programledaren Lasse Kronér, 56, över Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus agerande i samband med trakasserianklagelserna mot honom i fjol.

Programledaren som varit engagerad i stiftelsen under många år och samlat in miljonbelopp till densamma ombads hålla tyst om sitt engagemang när det stormade som mest kring honom.

Något som fick den populära programledaren att se rött.

– Då skickade jag bara: ”I nöden prövas vännen. Dra åt helvete”, säger han i podcasten.

När Nöjesbladet på tisdagen var i kontakt med Madeleine Wahlberg, verksamhetsansvarig på stiftelsen, gällande Kronérs kritik bad hon att få återkomma när hon lyssnat på podcasten.

1 av 2 | Foto: BRUNNSGÅRD HENRIK/Aftonbladet
Lasse Kronér.

”Är en fantastisk människa”

– Vi från stiftelsen beklagar det som hänt, det är tråkigt att Lasse Kronér är så besviken på oss. Han har betytt väldigt mycket för stiftelsens arbete genom åren, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet efter att ha lyssnat på podden.

I mejlet menar hon att styrelsen tog beslut att inte arbeta med Kronér under tiden han var föremål för en brottsutredning. Samtidigt öppnade hon upp för att stiftelsen kommer behöva Lasse Kronérs krafter då allt lugnat ner sig.

– Lasse är en fantastisk människa som har ett otroligt engagemang för barnen. Vi är ledsna att han upplever det så här, avslutar hon mejlet.

Lasse Kronér brinner fortfarande för att hjälpa sjuka barn men verkar ha stängt dörren för ett vidare samarbete med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

– Jag kommer lägga mitt engagemang i min egen organisation som heter ”Glädjeresan”, säger han i podcasten.

Publicerad:

LÄS VIDARE