Lasse Kronér gör comeback med ”Doobidoo”

SVT-succén tillbaka med Lasse Kronér

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

”Doobidoo” med Lasse Kronér får en ny säsong.

Programledaren bekräftar för GP.

– Det känns jättekul, säger han till tidningen.

Der blir en fjortonde säsong för ”Doobidoo” med Lasse Kronér som programledare, Christina Hill, nöjeschef på SVT Göteborg, bekräftar för GP.

Lasse Kronor ser fram emot den nya säsongen.

– Det känns jättekul. När vi har gått ut med förfrågningar till sådana som vi vill ha i programmet har vi fått mycket positiv respons, så det känns som att även artistkollegorna har saknat det, säger han till tidningen.

Lasse Kronér har det senaste året tagit en paus från SVT. Detta efter att en tidigare SVT-praktikant förra hösten anmälde honom för sexuellt ofredande.

SVT valde då att lägga ”Doobidoo” på is. Förundersökningen lades dock ner, men överklagades av målsägarbiträdet och en ny förundersökning gällande kränkande fotografering inleddes. Även den förundersökningen lades ner i höstas. Och nu har alltså SVT gett grönt ljus för en ny säsong, skriver GP.

– Jag kände faktiskt inte något speciellt när den sista förundersökningen lades ner. Jag har hela tiden varit 100 procent säker på vad som har hänt och inte hänt. Men det är klart att det är skönt att kunna börja jobba igen, säger Lasse Kronér till tidningen.

Lasse Kronér i ”Doobidoo”.
Foto: Bo Håkansson / SVERIGES TELEVISION
Lasse Kronér i ”Doobidoo”.

Återvänder inte till ”Smartare än en femteklassare”

Även om pausen var ofrivillig menar han att det ändå fört något positivt med sig.

– Jag har jobbat som en total dåre i 40 års tid, med teater, tv, skivinspelningar, allt. Det har varit väldigt nyttigt att stå utanför det där. Tidigare har jag varit orolig att jag blivit beroende av strålkastaren och ryggdunkarna. Nu vet jag att skulle det vara slut i morgon så är jag jättenöjd som det är. Det är en väldigt skön känsla.

Enligt GP ser det även ut att bli en ny säsong av Lasse Kronérs ”Bara sport”. Programmet, som spelades in förra hösten hade premiär i somras.

Däremot kommer programledaren inte återvända till ”Smartare än en femteklassare”, som Josefin Johansson tog över för snart ett år sen.

GP skriver vidare att inspelningen av ”Doobidoo” startar nästa vår, och programmet har premiär efter sommaren.

Nöjesbladet söker Lasse Kronér.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN