Rekordmånga paket under ett dygn

Av: 

TT

Publicerad:
Postnord hanterade omkring 1,3 miljonaer e-handlade försändelser under natten till tisdagen. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Postnord hanterade omkring 1,3 miljonaer e-handlade försändelser under natten till tisdagen. Arkivbild.

Min ekonomi

Under natten till tisdagen hanterade Postnord rekordantalet 1,3 miljoner paket i sina terminaler och nu räknar man med ytterligare rekorddygn.

– Det har varit enstaka störningar, säger Mathias Krümmel, chef för produktion på Postnord.

Det ser ut att bli trångt på hyllorna hos paketombuden den närmaste tiden. När Black Friday, readagen som inföll i fredags, och den senaste helgen summeras noteras rekordstora volymer i Postnords terminaler. Under natten till tisdagen hanterade Postnord 1,3 miljoner e-handlade försändelser, varav 921 000 paket och 348 000 varubrev (mindre paket på upp till två kilo). Det är rekord för ett enskilt dygn och innebär en ökning på 25 procent jämfört med det tidigare rekordet som inträffade motsvarande dygn i fjol.

– Black Friday startade egentligen redan förra måndagen. Jämfört med i fjol har vi haft en jämn och hög volym hela veckan och sen smällde det till under helgen, säger Mathias Krümmel.

Enligt honom har produktionen flutit på över förväntan, med enstaka mindre störningar.

– Vi har klarat det med beröm godkänt. Det har varit enstaka störningar, lite trafikstörningar på grund av halka och något litet maskinhaveri. Men skickar vi ut 1,3 miljoner kollin så har vi några kollin som blir lite försenade, säger han.

– Det är betydligt bättre kvalitet i år jämfört med i fjol.

Och produktionstakten väntas fortsätta på en ovanligt hög nivå. Svenskarnas e-handelsinköp från de senaste dagarna fortsätter att strömma in och nu räknar Postnord med att redan under onsdagsdygnet slå nytt rekord.

– Med väldigt stor sannolikhet kommer det här rekordet att slås i en nära framtid, säger Mathias Krümmel, samtidigt som han påpekar att bedömningarna bygger på prognoser.

Publicerad: