I dag kommer deklarationen

Av: 

Karin Holmberg

I dag kommer deklarationen till de som anslutit sig till en digital brevlåda.
I dag kommer deklarationen till de som anslutit sig till en digital brevlåda.

Deklarationen

I dag börjar skatteverket skicka ut deklarationer till de 2,2 miljoner svenskar som anslutit sig till en digital brevlåda.
Men bli inte orolig om du inte har deklarationen under dagen.
– Deklarationerna skickas ut slumpmässigt men enligt vår prognos ska minst hälften av alla som anslutit sig till en digital brevlåda få sin deklaration redan under dagen, säger Johan Schauman deklarationsexpert på Skatteverket.

Under torsdags började Skatteverket skicka ut deklarationerna till de 2,2 miljoner svenskar som anslutit dig till en digital brevlåda och som är deklarationsskyldiga. Men du behöver inte bli orolig om din deklaration inte dyker upp under dagen. Enligt Skatteverket kan det ta ett par dagar innan alla fått sin deklaration.

– De allra flesta kommer att få deklarationen i dag eller i morgon men annars är det inget att bli orolig för. Om man inte fått sin deklaration under nästa vecka och är orolig så får man naturligtvis kontakta oss, säger Johan Schauman deklarationsexpert på Skatteverket.

Deklarera innan den 28 mars

Från den 20 mars kan du logga in i Skatteverkets app eller e-tjänst för att deklarera. Om du inte ska göra några tillägg eller ändringar och har pengar att få tillbaka kan du få tillbaka din skatteåterbäring i april. Men då gäller det att du godkänner din deklaration senast den 28 mars. Sista dagen att deklarera är som vanligt den 2 maj.

Hur mycket pengar som kan betalas ut redan i april är däremot inget Skatteverket räknat ut i nuläget.

– Nej, vi har inte gjort den beräkningen. Men långt ifrån alla som får sin deklaration nu kommer att få pengar i april. Många vill säkert göra ändringar och då betalas pengarna inte ut i april, säger Johan Schauman.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är pengarna som du har rätt till när du jobbar hemifrån

ÄMNEN I ARTIKELN

Deklarationen

Skatteverket