Estelle och Oscar är ute och plockar skräp

Publicerad 2022-05-07

Prinsessan Estelle och prins Oscar plockade skräp i veckan.

De kungliga hovstädarna höll strandlinjen ren på Djurgården i Stockholm.

Allt för att uppmärksamma Nordiska kusträddardagen som var i går.

Organisationen Håll Sverige Rent arrangerade den Nordiska kuststädardagen i går, för sjätte året i rad. Enligt Håll Sverige Rent hade 50 000 personer anmält intresse för att vara med och plocka skräp längs hav och vattendrag. Men Nordiska kusträddardagen är en dag då alla nordiska länder kraftsamlar mot skräpet längs kusten.

Målet är att locka så många som möjligt att plocka skräp på sin närmaste strand, något kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar hörsammade. I veckan tog de sig an vattenbrynen utmed Kungliga Djurgården i Stockholm. Utrustade med håv, handskar och påsar lyckades de samla en hel del saker som folk slängt i vattnet.

Varje timme spolas ungefär fem badkar skräp upp längs Bohuskusten. Ett av Europas mest nedskräpade områden finns här, i Sverige. På Bohuskusten hittas vanligen mest skräp på våren, då det ansamlas skräp från höstens och vinterns stormar. På syd- och ostkusten är stränderna som mest skräpiga under sommaren då de har många besökare, enligt Håll Sverige Rent.

Vackra klänningar för alla tillfällen

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

LÄS VIDARE