Ekeroth går från järnrör till EU-nämnd

Beromd filmare återtar plats i riksdagen

Kent Ekeroth, SD. Foto: Scanpix

Efter ett antal månader i utvisningsbåset ska nu den berömda filmaren Kent Ekeroth återta sin plats i riksdagen. Någon fortsatt verksamhet som rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna är det dock inte fråga om. Däremot kommer han att bli ersättare i näringsutskottet, säkert en bra plats för en person som genom att låna ut sitt bankkonto vet hur man bidrar till finansiering av internetbaserat företagande.

Också i EU-nämnden blir han ersättare. ”EU-frågor har jag hållit på med förut”, säger han till Svenska Dagbladet. Det stämmer ju. Vid sidan av islam är EU något som ständigt upptar Ekeroths tankar, låt vara att han på sin blogg ofta använder begreppet ”EUSSR” och vid något tillfälle publicerat en bild på Stalin omgiven av EU:s stjärnor. Det kan tyda på att han egentligen inte förstår skillnaden mellan demokrati och diktatur, men man kan ju inte begära allt av en ung parlamentariker.

I ett land där arbetslinjen gäller måste man ändå välkomna Kent Ekeroths återvändande till full sysselsättning. I november lämnade han allt utom lönen. Nu får det politiskt inkorrekta en uppvilad och förstärkt röst i Sverige riksdag.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.