Ambers Fredagspasta
Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-06-03
3 dl skaldjurs- eller grönsaksbuljong
3 dl mellangrädde
3 msk bredbar räkost
1/2 purjolök
1 1/2 röd paprika
Maizena redning ljus
Salt och peppar
Matolja
100 g skalade räkor
1 burk avrunna musslor
1 burk tonfisk i vatten
1/2 tsk sambal oelek
3 msk hackad dill
1 pressad vitlöksklyfta
4 portioner tagliatelle
1. Koka pastan.
2. Rensa och skölj purjolöken och paprikan. Skär dem i små tärningar och fräs i lite matolja utan att de får färg.
3. Tillsätt buljongen och grädden och låt koka i cirka åtta minuter. Red av med lite Maizena.
4. Mixa såsen i en mixer eller matberedare och smaka av med räkost, salt och peppar.
5. Hetta upp en teflonpanna med lite matolja, tillsätt vitlök och sambal oelek och låt fräsa i några sekunder. Vänd ner räkor, musslor och tonfisk och stek hastigt så att det blir varmt.
5. Sila av pastan och vänd ner såsen, skaldjuren och dillen.
Fotnot: Samtliga recept är hämtade från ”Gladiatorernas kokbok”.