Ambers Fredagspasta

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-06-03

3 dl skaldjurs- eller grönsaksbuljong

3 dl mellangrädde

3 msk bredbar räkost

1/2 purjolök

1 1/2 röd paprika

Maizena redning ljus

Salt och peppar

Matolja

100 g skalade räkor

1 burk avrunna musslor

1 burk tonfisk i vatten

1/2 tsk sambal oelek

3 msk hackad dill

1 pressad vitlöksklyfta

4 portioner tagliatelle

1. Koka pastan.

2. Rensa och skölj purjolöken och paprikan. Skär dem i små tärningar och fräs i lite matolja utan att de får färg.

3. Tillsätt buljongen och grädden och låt koka i cirka åtta minuter. Red av med lite Maizena.

4. Mixa såsen i en mixer eller matberedare och smaka av med räkost, salt och peppar.

5. Hetta upp en teflonpanna med lite matolja, tillsätt vitlök och sambal oelek och låt fräsa i några sekunder. Vänd ner räkor, musslor och tonfisk och stek hastigt så att det blir varmt.

5. Sila av pastan och vänd ner såsen, skaldjuren och dillen.

Fotnot: Samtliga recept är hämtade från ”Gladiatorernas kokbok”.

Följ ämnen i artikeln