Middagstips från Viktklubb

Uppdaterad 2011-09-05 | Publicerad 2011-09-02

Tillagningstid 40 minuter
Antal portioner: 4
1 portion = 525 kcal

Bakad lax med kapris och tomatsalsa
Ingredienser
500 gram lax
2 msk algfisk-kryddblandning från Ridderheims eller lite citronpe
salsa:
50 gram gul lök i bitar
300 gram  tomater i bitar
3 msk  kapris
1 msk  honung
2 msk  olivolja
1 msk  pressad lime
salt och peppar
1 kg potatis
1 dl finhackad dill
Instruktioner
Dela fisken i 4 portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan ned i en ugnsfast form. Strö på Alg+ fisk. Stek fisken i ca 12 minuter i 200 grader. Gör salsan strax innan du ska äta, annars vattnar den sig. Blanda lök, tomater, kapris, honung, olivolja och pressad citron i en skål. Smaka av med salt. Servera den varma laxen med salsa och kokt potatis.
Baconinlindade kycklingfiléer
Tillagningstid 20 minuter

Antal portioner: 4
1 portion = 582 kcal
Ingredienser
500 gram kycklingfilé
100 gram fetaost fett 16 %
2 msk mango chutney
70 gram bacon
1 förp Pommes Chateau (tex Felix)
400 gram broccoli
2 msk mango chutney att servera till

Instruktioner
Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Fyll dem med fetaost och mango chutney. Snurra ett bacon runt varje filé. Fäst med tandpetare. Stek kycklingen i fettet från baconet. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Stek dem i 15 minuter i 225 grader. Servera med klyftpotatis, kokt broccoli och mango chutney.