Jordgubbs- och rabarberpaj

Uppdaterad 2011-09-06 | Publicerad 2011-09-02

Tillagningstid 60 minuter
Antal portioner: 12
1 portion = 231 kcal

Ingredienser
125 gram  margarin
0.5 dl  naturell yoghurt
3.5 dl  vetemjöl
2 msk  kallt vatten
1 l  jordgubbar i halvor
200 gram rabarber i bitar
1.5 dl  socker
1 msk  potatismjöl
0.5 dl  vatten
1 tsk  florsocker
0.5 l  mager vaniljglass
Instruktioner
Kör margarin, yoghurt och vetemjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare några sekunder.

Låt degen vila kallt i 30 minuter. Kavla ut 3/4 av degen till en stor rund kaka som täcker en pajform. Klä pajformen med degen. Ställ pajformen kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10-15 minuter i 225 grader. Fyllningen: Lägg jordgubbar, rabarber och socker i en kastrull. Låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Blanda potatismjöl och vatten i en redningsbägare och tillsätt redningen i en fin stråle samtidigt som du rör. Låt fyllningen få ett uppkok. Låt svalna något och häll sedan fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Kavla och skär ut remsor av den resterande degen. Lägg dem i ett rutmönster. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt pajen svalna något och pudra sedan över florsocker. Servera med glass.