Låt bären pryda tårtan

Uppdaterad 2011-07-06 | Publicerad 2011-03-10

Två smarriga tårtor

I sommartider passar frukt och bär utmärkt som garnering på tårtan. Viktklubb ger dig två söta recept på hallontårta och marängtårta med jordgubbar.

Fryst hallontårta

Tillagningstid 15 minuter
1 portion = 160 kcal
Antal portioner: 10
Ingredienser
150 gram färdig tårtbotten
225 gram frysta hallon, el 0,5 liter färska
1 st apelsin, som du pressar fram saften ur
1 msk socker
1 st äggvita
0.5 dl florsocker
2 bägare delikatessyoghurt med vaniljsmak
75 gram maränger
225 gram hallon, att garnera med
Instruktioner
Mosa tårtbottnen. Mixa hallonen och tillsätt saften från en apelsin och socker. Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt florsocker. Vispa ytterligare någon minut. Blanda tårtbotten, hallon, äggvita och yoghurt. Häll upp hälften i en sockerkaksform klädd med plastfolie. Lägg på marängerna i ett lager. Häll på resten av smeten. Frys i minst fyra timmar. Lyft upp tårtan med hjälp av plasten. Garnera med hallon.

Marängtårta med jordgubb- och limesmak
Tillagningstid 0 minuter
1 portion = 244 kcal
Antal portioner: 8
Ingredienser
2 st Marängbotten
2 burk Kesella jordgubblime
1 dl vaniljvisp (12%)
2 st skalad och skivad kiwi
100 gram tärnad mango, gärna tinad fryst
100 gram hallon, gärna tinade frysta
Instruktioner
Klä en tårtform med gladpack (så att gladpacken går upp över kanterna). Lägg en marängbotten i tårtformen. Bred ut innehållet i en burk kesella ovanpå. Lägg på den andra marängbottnen och avsluta med en burk kesella. Ställ tårtan i frysen, gärna över natten. Ta ut tårtan från frysen och lyft upp den med hjälp av gladpacken. Ta bort gladpacken. Lägg tårtan på ett fat. Vispa vaniljvisp så att det är som grädde. Bred på vaniljvispen och garnera med frukten. Njut!