Choklad bra för hjärtpatienter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-06-08

Nu kommer ytterligare bevis på att choklad är bra för hjärtat. Kakao har visat sig vara särskilt bra för personer som har drabbats av en hjärtinfarkt.

Forskare vid Karolinska Institutet fann att de som äter choklad 2-3 gånger i veckan löper lägre risk att dö i hjärtsjukdom, skriver hälsosajten Sund.nu. Studien gjordes på cirka 1000 hjärtpatienter som drabbats av hjärtinfarkt. De fick genomgå hälsokontroller och deras chokladkonsumtion registrerades.

Första studien

Vid uppföljningen åtta år senare fann forskarna att de patienter som åt choklad flera gånger i veckan hade betydligt mindre risk att dö av hjärt-kärlsjukdom än de som inte åt choklad.

Enligt Sund.nu är studien den första som visar på ett samband mellan chokladkonsumtion och hjärtinfarktpatienters hälsa.