Mjuk pepparkaka

Uppdaterad 2018-12-10 | Publicerad 2010-12-11

Tillagningstid 50 minuter
1 portion = 93 kcal
Antal portioner: 16

Ingredienser

2 st ägg
1 dl råsocker
3 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlika mald
0.5 dl margarin flytande, 80 % fett
0.5 dl lingonsylt
0.5 dl filmjölk 3%

Instruktioner
Här har jag bytt ut det traditionella vetemjölet mot grahamsmjöl och minskat på sockret. Pröva, kakan är jättegod! Börja med att smörja och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda grahamsmjöl, bakpulver, kanel, ingefära och kryddnejlika i en djup tallrik. Tillsätt blandningen, margarin, lingonsylt och filmjölk. Rör så att allt blir precis blandat. Häll upp smeten i sockerkaksformen och grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Känn med en tändsticka så att kakan är torr. Strö lite socker på smörpapper. Vänd kakan upp och ner på pappret.

Följ ämnen i artikeln