Debatt

Svenonius ljuger och lägger ut dimridåer

Replik från Aida Hadzialic efter kritiken från Region Stockholm

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Irene Svenonius borde sluta skapa dimridåer och i stället ta ansvar för sin egen politik. Moderaternas stockholmsfientliga skatteslöseri måste upphöra. Replik från Aida Hadzialic.
Irene Svenonius borde sluta skapa dimridåer och i stället ta ansvar för sin egen politik. Moderaternas stockholmsfientliga skatteslöseri måste upphöra. Replik från Aida Hadzialic.

DEBATT

REPLIK. Moderaterna i Region Stockholm har i 16 år slösat bort människors pengar. Vårdpersonalen flyr samtidigt som de ekonomiska skandalerna, de märkliga affärerna och vårdkriserna avlöser varandra.

Den dåliga ekonomiska hushållningen har lett till att vi har landets högsta skatt men ändå inte kan ge vården de pengar som behövs.

Finansregionrådet Irene Svenonius väljer i ett debattinlägg att beskylla Sveriges regering för dessa problem. Låt mig därför bemöta dessa argument.

Svenonius skriver att antalet poliser i Stockholm minskar. Det stämmer inte. Antalet poliser i Stockholm har ökat, och ska naturligtvis fortsätta öka.

Svenonius menar också att regeringens infrastruktursatsningar är dåliga för Stockholm. Samtidigt har Svenonius politik lett till fördyringar inom just infrastrukturprojekt på 12,5 miljarder de senaste två åren. Det motsvarar årslönerna för cirka 25 000 undersköterskor.

Vidare är Svenonius kritisk mot den kommunala skatteutjämningen. Moderaterna nationellt ställer sig samtidigt bakom dagens utjämningssystem i den budget de lagt tillsammans med SD.

Svenonius borde prata med Kristersson innan hon pekar finger.

Sedan kommer Svenonius med en ren lögn, nämligen att Socialdemokraterna vill införa fastighetsskatt. Beslut har fattats på den socialdemokratiska kongressen om att inte införa fastighetsskatt.

Svenonius borde sluta skapa dimridåer och i stället ta ansvar för sin egen politik. Moderaternas stockholmsfientliga skatteslöseri måste upphöra.


Aida Hadzialic, oppositionsregionråd, Region Stockholm (S)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Aida Hadzialic

LÄS VIDARE

DEBATT Sveriges regering är Stockholmsfientlig

ÄMNEN I ARTIKELN

Aida Hadzialic

Stockholm

Irene Svenonius

Moderaterna

Socialdemokraterna

Region Stockholm