Polisen satsar på extra kontroller – hela veckan

Av: Karin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Denna veckan är det extra många nykterhetskontroller på vägarna.
Foto: BJORN ANDREN/Johner
Denna veckan är det extra många nykterhetskontroller på vägarna.

Ska du ut och köra i veckan?
Då får du vara beredd på att resan kan ta lite extra tid.
Just nu är det extra många poliser och nykterhetskontroller ute på vägarna.

Denna veckan kan det ta lite extra tid att ta sig fram i trafiken – anledningen ett ökat antal nykterhetskontroller planeras mellan den 12–18 mars.

Många olyckor

En stor del av alla olyckor i med döda eller allvarligt skadade i trafiken är relaterade till alkohol. Därför har polisen denna veckan en nationell trafikvecka med fokus just på alkohol och droger vars huvudsyfte är att uppmärksamma faran med att köra onykter eller opverkad.

– Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen i ett pressmedddelande.

Under veckan kommer det vara extra många poliser ute på vägarna och polisen kommer att genomföra många nykterhetskontroller på de platser och tider det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra.

Om du själv ser någon som verkar köra påverkad eller berusad kan du alltid tipsa polisen på 114 14. Vid pågående brott ska du ringa 112.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL