God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2018-11-19

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Trump: Vill inte höra mordinspelning

Donald Trump vill inte lyssna på inspelningen av mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Det säger USA:s president i en intervju med Fox News.
Läs hela artikeln

Protest mot nya utvisningar till Afghanistan

Aktivister demonstrerar utanför förvaret i Märsta för att försöka stoppa en väntad utvisning av ett 50-tal personer till Afghanistan. Flyktinggruppernas riksråd kritiserar beslutet mot bakgrund av säkerhetsläget i landet.
Läs hela artikeln
Bankbox sprängd vid torg

Enorm donation från tänkbar president

1,8 miljarder dollar, motsvarande 16 000 miljoner kronor. Så mycket donerar Michael Bloomberg, förmodad presidentaspirant i USA, till sitt gamla universitet.
Läs hela artikeln

Tvingas ta timeout efter operationen

Reuben Sallmander är aktuell i ”Fanny och Alexander” på Dramaten. Men på söndagseftermiddagen fick publiken beskedet att skådespelaren ersatts av Thomas Hanzon.
– Rehabilitering efter en ryggoperation. Snart på benen igen, säger Reuben Sallmander.
Läs hela artikeln
Nya vändningen efter skilsmässan

Schweiz tog gruppsegern efter galen vändning

Mardrömstabbe och underläge 0–2 efter en kvart mot världsettan Belgien. Då stod Schweiz för en jättevändning till seger 5–2 och gruppseger.
– Det är inte värdigt Belgien, säger Jon Persson i TV 12.
Läs hela artikeln
Kom femma – fick nio miljoner ändå
Svensk hjälte i NFL-match

Här slår jättevågen till mot turistorten

Enorma vågor slår mot Kanarieöarna. Här fångas hur vattnet når flera våningar upp och sköljer bort balkongmöbler – flera våningar upp.
Läs hela artikeln

Åkesson leder ett moderat stödparti

INGVAR PERSSON: När det kom till kritan visade sig Sverigedemokraterna för det första inte alls vara någon ny kraft i den svenska politiken. Åkessons statsministerkandidat var Ulf Kristersson. Partiet uppträder, och vill uppträda, som ett stödparti åt storföretagens och den avdragsberoende medelklassens politiska röst.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!