Publicerad 2018-11-18

Mardrömstabbe och underläge 0–2 efter en kvart mot världsettan Belgien.

Då stod Schweiz för en jättevändning till seger 5–2 och gruppseger.

– Det är inte värdigt Belgien, säger Jon Persson i TV 12.

Schweiz behövde en seger hemma mot världsettan Belgien för att kunna vinna Nations League-gruppen.

Men Schweiz – och i synnerhet Nico Elvedi – fick en mardrömstart. Redan efter dryga minuten spelade mittbacken bollen hemåt, rakt i gapet på klubbkompisen i Borussia Mönchengladbach, Thorgan Hazard, som gjorde 1–0.

Och bara kvarten senare satte Eden Hazards lillebror även 2–0 på ett distansskott mot ett passivt hemmaförsvar.

I det läget behövde Schweiz inte bara vinna – utan göra det med två mål.

”Helt osannolikt”

Sagt och gjort: Ricardo Rodriguez reducerade på straff i 26:e minuten. Haris Seferovic satte kvitteringen fem minuter senare och innan första halvlek var över hade samme Seferovic satt 3–2 med ett skott från högra delen av straffområdet.

Belgien lyckades inte samla sig i pausvilan utan efter dryga timmen kunde Nico Elvedi, olycksgubben från inledningen, skarva in 4–2.

Supervändningen fullbordades när en helt övergiven Haris Seferovic kunde nicka in 5–2 omgiven av fem passiva belgiska försvarare.

– Helt osannolikt resultat, säger Jon Persson i TV 12.