Risotto med stora räkor och sallad på haricots verts
En skön, krämig risotto på recept av Paolo Roberto.
Det som gör det i den här risotton är de smör- och olivoljefrästa räkorna som smaksatts med färsk timjan.
Sjukt gott, helt enkelt.
Risotto med stora räkor och sallad på haricots verts
Risotto con gamberetti e insalata di fagiolini
Ingredienser
- 4 dl arborioris, eller avorioris
- 600 g räkor, skalade, stora, hela och skalade (upptinade djupfrysta går bra)
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 msk färsk timjan, finhackad
- 1 gul lök, liten (finhackad)
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 0.5 g saffran
- 1.3 l grönsaksbuljong, gjord på tärning eller fond
- 25 g smör
- 1 dl parmesanost
- salt
- persilja, finhackad (att strö över)
Sallad på haricots verts
- 250 g haricots verts, färska eller djupfrysta
- 0.5 rödlök, tunt skivad
- 2 tsk citronjuice, färskpressad
- 3 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
Paolo Roberto