Japan

Ebi-furai

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21

2 personer

(friterade räkor med tonkatsu-sås)

Ingredienser

6 tigerräkor

1/2 dl vetemjöl

1 ägg

1–2 dl panko (japanskt ströbröd)

vegetabilisk olja

tonkatsu-sås

citronklyftor

vitkål

Så här gör du:

1. Skala räkorna, men låt biten längst bak sitta kvar. Gör några snitt på undersidan på räkan.

2. Vänd räkorna i vetemjöl, sedan i det uppvispade

ägget och till sist i panko.

3. Fritera räkorna i vegetabilisk olja (180°) tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg räkorna på hushållspapper så den överflödiga oljan sugs upp.

4. Servera med gohan (ris), fint hackad vitkål, citronklyftor och tonkatsu-sås.

Receptet kommer från:

www.japanfood.se/recein_s.htm

Så gör du sushi

http://www.rain.org/~hutch/sushi.html

Tofuns underbara värld

www.tofu.com/recipes.html

Recept från:

Följ ämnen i artikeln