Japan
Ebi-furai
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21
2 personer
(friterade räkor med tonkatsu-sås)
Ingredienser
6 tigerräkor
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1–2 dl panko (japanskt ströbröd)
vegetabilisk olja
tonkatsu-sås
citronklyftor
vitkål
Så här gör du:
1. Skala räkorna, men låt biten längst bak sitta kvar. Gör några snitt på undersidan på räkan.
2. Vänd räkorna i vetemjöl, sedan i det uppvispade
ägget och till sist i panko.
3. Fritera räkorna i vegetabilisk olja (180°) tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg räkorna på hushållspapper så den överflödiga oljan sugs upp.
4. Servera med gohan (ris), fint hackad vitkål, citronklyftor och tonkatsu-sås.
Receptet kommer från:
Så gör du sushi
http://www.rain.org/~hutch/sushi.html
Tofuns underbara värld
Recept från: