Årets medborgare

PRESENTERAS AV

Hunden föll ut från fönster – se den makalösa räddningen

Av: Jasmin Lindberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En hund var nära på att falla ut från ett fönster i Kvillebäcken, Göteborg. Då ryckte restaurangägaren Adrian Arya Shafaei ut för att rädda hunden – som till slut föll ner.

– Det var en otrolig känsla att man i alla fall kunde hjälpa till och rädda hundens liv, berättar Adrian Aya Shafaei.

Under lunchtiden på tisdagen fick restaurangägaren Adrian Arya Shafaei tillsammans med sina kockkollegorna på restaurangen The grill i Kville Saluhall, syn på något ovanligt. En hund som lyckats fastna i fönstret på tredje våningen, något som Göteborgs-posten tidigare rapporterat om.

– Eftersom jag själv haft hund och älskar djur så kände jag att jag var tvungen att komma på en snabb lösning och prioritera detta, berättar restaurangägaren Adrian Aya Shafaei till Aftonbladet.

I hast hämtade Adrian några filtar från arbetssalen och sprang sedan ut till trottoaren framför höghuset där hunden hängde ner. Där möttes han av tre byggarbetare som larmat polisen och räddningstjänsten och försökt att kontakta ägaren.

– Vi kunde inte vänta och då bad jag byggarbetarna om hjälp med att hålla i filten i väntan på räddningstjänsten. Vi behövde göra allt vi kan för att rädda hunden, det var vår plikt att göra det, berättar Adrian.

Föll från tredje våningen

Det tog inte många sekunder innan hunden ramlade ner och landade på filten. Efter fallet ska hunden ha blivit rädd och sprungit iväg. Men hittades en kort stund senare och förenades med sin ägare.

Restaurangägaren Adrian Aya Shadaei fick även prata med ägaren som enligt honom sagt att hon stängt fönstret men att hunden på egen hand lyckats öppna det med nosen.

– Hon var tacksam och glad över att vi hade räddat hennes hund, kommenterar Adrian.

”En otrolig känsla”

Enligt Adrian Araya Shafaei klarade hunden sig bra efter olyckan. Nu vill han uppmuntra andra att våga hjälpa till om någon skulle vara i nöd.

– Det var en otrolig känsla. En lycklig känsla som man har inom sig för att man i alla fall kunde hjälpa till och rädda hundens liv. Hade vi inte stått där så hade inte brandkåren kommit i tid berättar han och fortsätter:

– Det blev ett lyckligt slut på dagen i går vilket vi är glada och lyckliga över. Och att vi kan försöka få andra människor att göra fler goda gärningar. Om det hade varit en människa eller någon annan så hade man gjort likadant.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.