”Bästa hästen i loppet blir väldigt bortglömd”

Parets hus brann ner – vann sedan 16,6 miljoner • Så lever de i dag • Bjuder på sina bästa tips på V86

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Samboparet Eva Svensson och Thomas Nilssons hus brann ner – sedan vann de 16,6 miljoner – och nu berättar de om livet

Några månader efter att parets hus brunnit ner vann de 16,6 miljoner på V86.

Nu berättar samboparet Eva Svensson och Thomas Nilsson om tiden efter miljonvinsten – förändringarna i vardagen – och ger sina bästa tips på V86.

– Bästa hästen och bästa ryttaren är väldigt lite spelade och jag vill varna, säger Eva Svensson till Trav365.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem i kväll på V86. [Extern länk]


Onsdagen den 26 maj saxades V86 mellan banorna Åby och Örebro.

Vädrets makter var verkligen inte på Örebrotravets sida denna kväll. Regnet vräkte ner och förutsättningarna för trav var långt ifrån optimala.

Just vädret skulle bli en av nycklarna till den då näst högsta vinsten på V86 genom alla tider då samboparet Eva Svensson och Thomas Nilsson valde att gardera stort i Örebro och spika i samtliga avdelningar på banan i Åby – där väderförutsättningarna var helt annorlunda.

Parets taktik blev en stor succé då det skrällde rejält i samtliga avdelningar på den regntunga banan i Örebro samtidigt som alla spikar gjorde sitt jobb på banan i Mölndal.

Ingen annan hittade åtta rätt och vinsten blev 16,6 miljoner vilket i dag är det den tredje största vinsten i historien på spelformen V86.

Huset brann ner

Några månader innan miljonvinsten hade deras hus brunnit ner till grunden och deras liv hade gått i spillror.

– Alla säger att vi var så värda det, eftersom vårt hus brann ner några månader innan och vi hade ingenting, inte ens en klädtrasa. De tycker att det hamnade rätt och en del har sagt att man kan tro att det är någon uppifrån som bestämt det. Det är nästan så att man själv tror det, berättade Eva strax efteråt.


MISSA INTE: Sportbladets nya V86-podd ”Spets & Slut” med Erik Pettersson och Mario Lipovac. Du lyssnar på premiäravsnittet i spelaren ovan eller nedan. För dig med Plus.

Parets hus stod i lågor på nyårsnatten mot 2019
Foto: Privat
Parets hus stod i lågor på nyårsnatten mot 2019

Parets hus är i dag helt återuppbyggt från grunden men Eva och Thomas valde att inte flytta tillbaka.

– Huset är verkligen jättefint på alla vis men både jag och Thomas kände att det var för många minnen därifrån. Det kändes aldrig rätt när vi kom dit. Det var på något sätt inte samma hus längre. Då tog vi till sist beslutet att inte flytta tillbaka. Vi bor i en jättefin lägenhet och vi trivs jättebra här.

– Vi har faktiskt köpt en båt som vi har på Orust. Det är en stor båt och vi har varit där stora delar av sommaren. Vi har faktiskt tänkt att flytta till kusten i framtiden men vi får se när och om det blir av. Vi älskar att resa men just nu får vi hålla oss hemma på grund av coronakrisen.

”Slutat jobba – börjat med aktier”

Direkt efter vinsten var det blandade känslor.

16,6 miljoner på banken – ett hus som brunnit ner till grunden – och samtidigt två jobb att sköta.

I dag, med lite distans till allt som hände, har Eva och Thomas gjort en del stora förändringar i livet och verkar äntligen ha landat i sin tillvaro i Karlstad.

– Både jag och Thomas har valt att sluta arbeta med det som vi gjorde tidigare. Jag var undersköterska på centralsjukhuset i Karlstad och Thomas var ingenjör på Stora Enso. Nu är jag tjänsteledig och jag stänger inga dörrar men just nu känns det helt rätt för oss båda, säger hon och berättar vidare om deras nya sysselsättning:

– Vi har blivit intresserade att jobba med aktier. Det är också på ett sätt ett arbete som tar mycket tid. Thomas har haft lite koll sedan tidigare men för mig var det helt nytt. Vi ser det som en investering för framtiden och dessutom är det ganska roligt. Direkt efter vinsten fortsatte vi arbeta men det här beslutet växte fram med tiden. Vi tänkte att vi kan faktiskt välja och så gjorde vi det.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem i kväll på V86. [Extern länk]


”Bara spelad på fem procent på V86”

Trots den nya tillvaron finns det en sak som är sig lik för miljonparet – passionen för travet.

De är väl förberedda inför onsdagens V86-omgång som avgörs på banorna Åby och Solvalla.

– I den andra avdelningen på Solvalla tycker vi att Darlington är mycket intressant. Hästen är bara spelad på fem procent och kan vinna. I samma lopp finns även Super Sarah som vi alltid har med på kupongen. Hon har ett tråkigt åttondespår nu men blir också väldigt bortglömd, säger Eva och fortsätter ge fler tips:

– I V86–5 gillar vi Högstenastalldräng. Han är stark och känns också väldigt bortglömd. I avslutningen på V86-spelet (V86–8) är det bara ston och en spårtrappa. Vi har fastnat för Tullibardine Boe. Trots spår åtta ska hon ses med chans.

Montésporten är tillbaka på V86 denna afton och det är just i det loppet på Åby (V86–3) som Eva och Thomas har sitt absolut bästa drag för kvällen.

– Vi tycker Jontahan Carre är en av de bästa ryttarna och hästen Copimade är bäst i fältet. De är väldigt lite spelade, just nu bara åtta procent. Det är ett givet streck på våra kuponger. Spikarna har vi inte riktigt bestämt än men vi brukar ofta hitta fyra spikar för att sedan gardera ordentligt i de andra avdelningarna, precis som vid miljonvinsten, avslutar Eva Svensson.


MISSA INTE: Sportbladets nya V86-podd ”Spets & Slut” med Erik Pettersson och Mario Lipovac. Du lyssnar på premiäravsnittet i spelaren ovan eller nedan. För dig med Plus.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN