”Det är väldigt många glada pensionärer”

Ortens tipskung ”Baben” slog till igen på V86 • Småspelarna fick dela på 468 000 kronor • Bjuder på V75-tips

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Malin Jonsson
Bengt-Arne ”Baben” Persson drog in 468 000 kronor på V86 till ICA Supermarkets andelsspelare i Sveg

TRAV

Lokale tipsexperten Bengt-Arne ”Baben” Persson drog in 468 000 kronor på V86 till ICA Supermarkets kunder i Sveg.

Nu råder spelfeber i den lilla orten inför lördagens superjackpott på V75.

– Det är väldigt många glada pensionärer i butiken, säger 64-åringen till Trav365.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets travexperter – här går du med i laget inför superjackpotten på 100 miljoner [Extern länk]


Under onsdagskvällen avgjordes V86 på Bollnästravet.

Den tidigare xpressfarten var nu borta – då bara en bana ansvarar för denna spelform under sommaren.

På förhand såg omgången svår ut men spelarna skulle inte sättas på några större prov just denna kväll.

I den tredje avdelningen lyckades sexprocentaren Edrica vinna med Erik Lindegren i sulkyn – och värdet ökade från en dryg hundralapp till 616 kronor.

Spelexperten Bengt-Arne Persson, som för de allra flesta är mest känd som ”Baben”, gör sina rader för butiken ICA Supermarket i Sveg.

Han har genom åren spelat in miljontals kronor till den lilla bygden i Härjedalen.

”Baben” hade inga problem med att hitta den mindre skrällen Edrica.

– Hon blev märkligt bortglömd på strecken och jag hade tidigt koll på henne. Det var en häst som var given på mina system trots att jag gick kort på ett av de vinnande systemen. Hon var bara bäst och vann hur lätt som helst, säger 64-åringen.

– Jag går ofta min egen väg och försöker inte låta andra påverka mig. Ibland kan det bli väldigt få rätt men ofta tycker jag det blir bra. Jag har en grundfilosofi i mitt spelande som jag försöker följa.

Vann 468 000 kronor till småspelarna

Inför avslutningen på V86-spelet låg värdet på 7 082 kronor och ”Baben” fanns kvar på två av sina system.

– Det var spännande och hästen som vann, Whelk, var den bästa tänkbara för mig. Jag hade tre hästar kvar på båda systemen och vinnaren var bara streckad på åtta procent. Han vann med knapp marginal och det är alltid roligt när det går vägen.

De 222 system som hittade alla rätt denna afton belönades med 29 867 kronor.

Då ”Baben” hade lämnat in sina system flera gånger så belönades hans och ICA-butikens kunder med 468 000 kronor.

De kunder som satsat 96 kronor på det lite större systemet för 96 kronor kunde glädjas åt en vinst på 4 267 kronor.

De andelsspelare som satsat en femtiolapp på det spiklösa systemet fick tillbaka 3 876 kronor.

– Det är fantastiskt roligt att alla de pensionärer och småspelare får tillbaka lite. Många har hört av sig och är jätteglada. För några månader sedan gör vi även spel på ATG:s andelssajt Tillsammans. Många kunder reser förbi vår butik när de ska på semester och vill ha chansen att spela med oss även när de kommer hem, säger bygdens tipsexpert.

Spelfeber inför superjackpotten på V75

Den lilla tätorten i Härjedalen har drygt 2 000 invånare och många av dom är nu riktigt glada efter att ha deltagit på någon av butikens andelsspel.

– Ja det blir lite spelfeber när någon vinner. Det smittar av sig och nu kommer ännu fler vilja vara med när vi står inför en jackpott på V75 med 100 miljoner till en ensam vinnare.

Hur ser du på lördagens V75-omgång?

– Det är naturligtvis väldigt roligt när det är så mycket pengar att spela om. Jag har hittat en spik som jag tror väldigt mycket på. 9 Fort Knox (V75–3) blir stor favorit men jag tror det är en bra chans för Björn Goop. Jag kommer spika.

– Jag brukar ofta finnas på plats i Östersund denna helg. Vi brukar vara där redan till fredagens V64-tävlingar och sedan stanna hela helgen. Nu med tanke på coronaviruset blir det ju inget i år förstås.

Har du några miljondrag?

– Jag har hittat ett par stycken. En av de är 3 Han Herred i V75–6. Hästen har suttit fast på slutet och jag har jagat honom längre. Jag kommer inte att spela utan honom.

– Den andra jag vill varna kraftigt för är en av hästarna i Jämtlands stora Pris (V75–7). 9 Une Etoile Gar är en fin märr som kan avsluta riktigt vasst. Hon ska med på kupongen tidigt.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets travexperter – här går du med i laget inför superjackpotten på 100 miljoner [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!