Stig H: ”Man är väl lite missbrukare…”

Berättar i mötet med Rickard Olsson: ”Tror jag är nyttigt”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Rickard Olsson möter Stig H Johansson i ”Travsommar”.
Foto: ATG Play
Rickard Olsson möter Stig H Johansson i ”Travsommar”.

Folkkäre tv-profilen Rickard Olsson träffar legendaren Stig H Johansson i serien ”Travsommar”.

Då avslöjar mästertränaren:

– Man är väl lite missbrukare egentligen för att skaffa sig applåder, säger Stig H i inslaget.

53-årige Rickard Olsson lämnade Bingolotto i april.

Nu är han aktuell med serien ”Travsommar med Rickard Olsson” som sänds på ATG Play och ATG Live i nio avsnitt, där ett nytt kommer ut varje fredag.

I programmet ska han lära sig allting om bland annat avel, träning, tävling, kuskliv, hästskötarliv, kallblod, kommentera travlopp, tipsexpertlivet, inskolning av unghästar och hur en travskola fungerar.

– Jag älskar hästar och har varit med i ”Stjärnhoppningen” i SVT två gånger och vann båda, ha ha. Däremot har jag aldrig varit nära travet, utan det har varit ridsporten. Jag har inte riktigt förstått travet men har alltid varit fascinerad av hästar, sa Rickard Olsson till Trav365 i en tidigare intervju.

LÄS VIDARE

”Att se de två tillsammans var fint”

I ett av inslagen fick Olsson se superhästen Readly Express i avelsarbetet på Menhammar stuteri.

– När Readly Express klev upp på bocken... jag var förberedd innan, men det blev en reaktion hos mig jag inte hade räknat med. Jag skakade i flera timmar efteråt, det var så fint. Det är verkligen något man kan berätta för sina barnbarn.

I ett nytt avsnitt, som släpptes i fredags, möter han legendaren och mästertränaren Stig H Johansson. De båda samtalar i inslaget om Stig H:s fantastiska karriär, varför han blev bättre än de andra och så klart om stjärnhästen Victory Tilly.

Stig H avslöjar även:

– Man är väl lite missbrukare egentligen för att skaffa sig applåder. För att man ska komma någonvart, det tror jag är nyttigt, att man trivs med att få beröm och det har gällt hela livet för mig. När man gick i skolan och hade gjort något bra, då fick man beröm, då tyckte man att det var som att vinna ett storlopp. 

Rickard Olsson säger så här till Trav365 om mötet:

– Att få träffa Stig H Johansson och Victory Tilly, det var mycket intressant. Stig H, den blyge killen från Hälsingland, som får ett horn i pannan när det blir tävling. Att se de två tillsammans var fint.

Publicerad: