”Varför så lite spelad? – en tidig V75-skräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MIKAEL WIKNER, LARS JAKOBSSON/KANAL75, TR BILD
Marcus Lilius kör skrällen Tyson Dimanche. Cobby’s Olifant är också en skräll.

Sportbladets experter har dragit in över 13 miljoner kronor till andelsköparna sedan starten av 2019.

Inför lördagens V75-omgång på Åby har Sportbladets experter synat omgången. Här är profilernas vassa spikar, miljonrensare och tänk på att, där du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Varför är Tyson Dimanche så lite spelad? Jättetidig för mig, säger Sportbladets Erik Pettersson.


ANNONS: Här går du med i Sportbladets andelslag och kan ta rygg på V75-andelarna. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Åby med spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.13, lördagen den 12 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

10 Mellby Free (V75-5) är en mycket läcker tjej som det är väldigt svårt att inte tycka om, och jag tycker att allting talar för ny seger. Hon är både stark och snabb och tål därmed de flesta upplägg och jag tycker hon är huvudet högre än de övriga.

2 Caligula (V75-6) har gjort tre starter efter långt uppehåll och har imponerat på mig varje gång, och han bör dessutom bli bättre och bättre för varje lopp. Här talar allt för tidig ledning då han är väldigt kvick, och sedan blir han svårslagen.

Miljonrensarna

2 Rob Dyrdek (V75-4) gillade jag intrycket på senast som fastlåst och gången före det höll han tappert som tvåa efter ett tungt lopp. Han borde kunna få ett fint lopp från det här utgångsläget och jag tycker han är alldeles för bortglömd nu. Fyra procent.

Tänk på att...

... det finns dubbla open stretch på Åby, vilket innebär två extra innersta spår över upploppet.

... 8 Ibra Boko (V75-1) har startat tre gånger på svensk mark, det har slutat med seger varje gång.

... 10 Mellby Free (V75-5) verkar trivas utmärkt på just Åby, tre starter har slutat med tre segrar.

... 2 Caligula (V75-6) trivs ypperligt i ledningen, Robert Berghs sjuåring har gått i ledningen vid sex tillfällen och det har blivit seger varje gång.

... 2 Sorbet och 11 Milliondollarrhyme (V75-7) inte har någon bra statistik över aktuell distans, två av tolv för Sorbet och noll av fyra för Million.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Jag tycker att mycket talar för 4 Dexter Brick i V75-6. Hästen har radat bra insatser på slutet och kommer med fin form, stall Djuse går starkt för dagen och kusken Magnus A Djuse är Sveriges hetaste kusk just nu. I detta gäng borde Magnus kunna lura bort konkurrenterna. Hästen har i princip alla kvaliteter som krävs för att vinna V75 och från det här fina läget kan kusken köra lite som han vill.

Miljonrensarna

9 Redhot Tap Dancer (V75-2) gick med lite safety-balans senaste, nu blir det barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Åtta procent.

Jag gillade verkligen intrycket på 2 Rob Dyrdek (V75-4) senast när han satt fast. Nu får han vasse Jenny A Björk i sulkyn och läget är bra. Given på mina lappar till fyra procent.

Det skiljer lite för mycket på spelet mellan Mellby Free och 9 Cash Crowe (V75-5). Vill varna för ”Cash”. Sju procent.

Tänk på att...

... det är Mölndalsbanan Åby som kör fina V75-tävlingar med olika typer av SM-finaler på lördag. Värt att notera.

... 9 Ladyofthelake (V75-3) blir och ska vara favorit i monté-SM, men jag vill varna för att 4 Order To Fly har sett väldigt formstark på slutet.

... Uffe Ohlsson vann med 11 Milliondollarrhyme (V75-7) senast, nu hoppar tränaren Fredrik B Larsson upp igen. Kan bli barfota runt om.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Blundar för förra insatsen och går rakt ut på 9 Cash Crowe (V75-5) den här gången. Hästen är nog inte lika bra som favoriten Mellby Free, men inte långt därifrån och från ett bättre läge kanske körande Christoffer Eriksson kan skaffa sig några meters försprång till värsta motståndaren. Jag tycker att spelet är skevt i loppet och då väljer jag att rekommendera spik på den här toppmärren.

Miljonrensarna

1 Zinzan Cash (V75-1) gjorde ett bra lopp senast och var inte så långt efter vinnande Ibra Boko, som i detta lopp står med 20 meters tillägg, och som blir mer spelad nu. Perfekta förutsättningar nu med innerspår och hästen är garanterad en fin resa längs sargen i den främre träffen. Fem procent.

Varför är 1 Tyson Dimanche (V75-4) så lite spelad? Har kapacitet för att springa en 12-tid och stallet visar upp fin form. Jättetidig för mig. Fem procent.

Tänk på att...

... det är Åby som står som värd för lördagens V75-omgång. Tjatigt, men glöm inte att banan har open stretch, till och med två extra innerspår på upploppet.

... det avgörs SM-finaler på V75-kupngen, amatörer, monté och ungdomar. Inte vanliga ”proppar” och inte vanliga V75-kuskar – så räkna med att loppen kommer att bli annorlunda körda på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

10 Mellby Free (V75-5) övertygar som få hästar gör. Hon har en inställning som jag inte sett många hästar ha och gör alltid sitt bästa. Hon kommer från två raka segrar och har sett riktigt fin ut, hon har siktats hit och jag tror hon gör processen kort med motståndet, Örjan kan välja hur han vill göra. Anfalla bakifrån eller köra fram utvändigt om ledaren och dirigera fältet därifrån. Hon blir klar favorit men är befogad och vinner Sto-SM.

Miljonrensarna

13 Cobbys Olifant (V75-1) fortsätter jag att jaga. Jag varnade för honom senast och han gjorde ett bra lopp som trea då. Han håller formen och Uhrberg har en förmåga att hitta rätt position i långlopp, får han sin resa då har han en vass avslutning och jag vill inte ryka på honom i inledningen till fem procent.

10 Adde S.H. (V75-6) är en högkapabel herre som var med i finalen i Sprintermästaren. Jag tycker han blir konstigt bortglömd i lärlingsloppet, det brukar bli bra fart på detta loppet och då bjuds hästarna med bakspår in i matchen. Henriette som kör är en av dem bättre lärlingarna i landet och jag blir inte förvånad om hon blåser ner allt till slut. Fem procent.

Tänk på att...

... Åby har dubbla open stretch, det ser tyvärr också ut som det kan komma en del regn i helgen och det brukar göra Åbyovalen tung.

... V75-3 är Monté-SM, någon som inte brukar vara med på V75 kupongen.

... 11 Global Warrior (V75-4) inte har någon vacker resultatrad. Han satt dock fast senast och är på gång, bakspår är aldrig roligt men det kan bli bra fart när Ungdomarna ska fightas och det gynnar honom, helt bortglömd!

... 2 Sorbet (V75-7) öppnar bättre än vad man tror, får han ledningen blir han svårslagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Dexter Brick (V75-6) har gjort allt rätt på slutet och insatsen senast på Färjestad var bländande. Det är svårt att inte tro att en ny seger ska bärgas från ett ypperligt utgångsläge. Mattias själv låter mycket nöjd med sin häst och förutsättningarna. Det är lärlings-SM som avgörs och i vagnen sitter stekhete Magnus A Djuse. Procenten är fortfarande spännande och jag tvekar inte att spika.

Miljonrensarna

12 Corleone D.K. (V75-4) står visserligen inte bra till i loppet från sitt tolftespår men nu när ungdomarna ska göra upp kan det lösa sig perfekt för Henna Halme. Hästen var ute i hårt sällskap senast och har sett bra ut innan. Två procent.

4 Disco Volante (V75-7) satt fast senast och ska fungera på distansen enligt Melander. Med rätt lopp kan det räcka hela vägen. Två procent.

Tänk på att...

... vi har en stor SM-dag där det ska koras olika vinnare i de olika loppen. Amatörer, lärlingar, ungdomar, monté-lopp och självklart både Sto-SM och Svenskt Mästerskap ska avgöras.

... 10 Mellby Free (V75–5) blir monsterfavorit och har god segerchans, men samtidigt säger man att det inte är det viktigaste loppet och att Örjan får köra till slut. Vi har hört snacket förr. Gardering?


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

6 Mellby Granat (V75-4) var senast ute i stenhård V75-final. Fick ett fullt godkänt lopp, trots femte plats. Här möter han ett mer passande motstånd. Startar med god segerchans.

Miljonrensarna

12 Rajesh Face (V75-7) har fåt ta det lugnt mellan loppen, för att Adrian har siktat till det här loppet. Har visat bra form i sina senaste starter. Utgångsläget är inte det bästa, men han ska med på kupongen. Åtta procent.

Tänk på att...

​... 5 Bicc’s Lamborghini (V75-1) testar rycktussar för första gången.

​... 7 Velasques Gar (V75-2) går jämnt och stabilt. Får han ett smyglopp här är han vass i spurten.

... ​9 Ladyofthelake (V75-3) har hittat ny växel sedan man börjat starta i monté. Blir tung att stå emot.

... 10 Mellby Free (V75-5) har i år vunnit fem av sex starter. Ställer inte bakspåret till det, vinner han detta.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE