Jättekaos för stjärnan – tappade sina skor

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: ATG.SE
Här flyger Propulsions sko inför V75-starten.

Det var stor dramatik inför Guldbjörken då Propulsion tappade skorna - två gånger.

Trots kaoset så blev det till slut en säker seger för stjärnhästen.

– Det finns inte att han ska vinna, sa Daniel Redén efter loppet.

Propulsion hade inte startat sedan femteplatsen i världens tuffaste travlopp, Prix d’Amerique i januari.

I dag var det dags för världsartisten att göra comeback på Umåker och han spelades till jättefavorit i Olympiatravets tredje deltävling som avgjordes i V75-3.

”Helt iskallt”

Det blev dock en hel del dramatik inför loppet och redan i värmningen så tappade Propulsion sin ena sko och även i provstarten så flög den andra skon och det var en uppgiven tränare inför loppet.

– Han tappade skon på precis samma ställe i värmningen och nu var det andra skon. Jag vet inte vad som händer där borta. Det här blev inget bra. Det är helt iskallt. Har en halv provstart i sig och en minut till start. Får hoppas att skon sitter iallafall, sa Daniel Redan med minuten till start i TV12.

”Älskar den här hästen”

Väl i loppet så tog Örjan Kihlström det lugnt från start och valde med 1600 meter kvar av loppet avancera fram utvändigt om Muscle Hustle som kördes av Robert Bergh.

Sedan blev det en häftig duell mellan dessa två ekipage och till slut var Propulsion den klart starkaste.

– Det finns inte han ska vinna med det loppet. Vilken jävla häst det är. Jag älskar den här hästen. Har tränat mycket hårdare då det är sista säsongen för att få honom lyfta ännu mer om det går någon procent. Stilen är inte fläckfri idag men det kommer bli mycket bättre och barfota, om nu inte skorna flugit all världens väg i loppet, sa en lättad och glad Daniel Redén efter loppet.

”En av de bästa hästarna jag kört”

Örjan Kihlström var även han riktigt nöjd efter Propulsions comeback.

– Han är fantastisk. Han tappade en sko och det var bara att åka och spika på den igen. Han gör alltid kanonlopp. Fick göra allt jobb själv och var naturligtvis lite ringrostig men han har så jäkla hög lägstanivå. Det är en av de bästa hästarna jag kört någon gång och jag är jättetacksam så länge han är på banan, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Se loppet igen! (Extern länk)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN