Trav

Blivande stjärna allvarligt skadad

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

B.W.T Warrior skadade sig allvarligt på Gävletravet.

Det var precis innan loppet som någonting hände.

– Det är så otroligt tråkigt, säger tränaren Ulrika Wällstedt.

Det var under gårdagens tävlingar på Gävletravet som hästen skadade sig.

Precis innan bilen släppte fältet galopperade förhandsfavoriten B.W.T Warrior. Hästen haltade sedan rejält när han gick av banan.

– Han såg ruskigt bra ut i värmningen. När det sedan blev lopp och Torbjörn Jansson vände upp så hade han så ont så han inte kunde stödja på benet. När han körde av banan såg det hemskt ut, säger Trav365:s medarbetare Patrik Fernlund som var på plats.

Spricka i benet

Ulrika Wällstedt som med sin sambo Jonas Eriksson tränar hästen trodde att karriären var över när hon först såg hästen.

– Han måste ha trampat snett eller något. Första intrycket var att det här gick åt skogen. Vi åkte direkt till veterinären och i natt röntgades hästen. Det visade sig vara en spricka i höger framben, det är så otroligt tråkigt, säger Ulrika Wällstedt och fortsätter:

– Men veterinärerna trodde han kunde komma tillbaka och skadan kunde ha varit värre. Vi kommer göra allt som står i vår makt för att få tillbaka honom igen. Det är en hård jäkel det här och han har tagit sig igenom det förut.

Fantastiskt jobb

Ulrika som med sin sambo Jonas Eriksson fick in hästen som konvalesens för ungefär ett år sedan. Då efter att han hade ådragit sig en spricka i vänster framben. Jonas och Ulrika gjorde ett fantastiskt jobb och B.W.T Warrior lyckades ta sig tillbaka på banan igen. I årets starter har hästen varit lysande och visat hög kapacitet.

– Det finns mycket kapacitet i hästen. Men det går inte att sia i hur långt han kan gå. Nu väntar operation på måndag sen så får vi se hur det blir. Det är så otroligt tråkigt det här, jag tycker synd om ägarna som har väntat på att han skulle bli frisk, sen händer det här, säger Ulrika Wällstedt.

När vi når Ulrika sitter hon i bil på väg upp till Östersund med stallets andra topphäst, Jungle George som startar på V75.

– Vi får hoppas på överpace och lite tur, lite tur kan vi behöva efter gårdagen, säger Ulrika Wällstedt.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!