”Det känns väldigt bra att få komma hem...”

Jättetalangen gör stor förändring - flyttar hela stallet: ”Hoppas ta ytterligare kliv...”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Nicklas Westerholm blir Bergsåkertränare.
Foto: Thomsa Blomqvist, TR BIld
Nicklas Westerholm blir Bergsåkertränare.

Succétränaren Nicklas Westerholm, 27, flyttar.

Från Hedemora - till Sundsvall.

– Det känns väldigt bra att få komma hem till Sundsvall och Bergsåker där allt började, säger han i ett pressmeddelande.

Senaste åren har Nicklas haft Rommetravet som hemmabana och tränat sina hästar utanför Hedemora, några mil bort.

Men nu har succétränaren valt att göra en stor förändring.

Vid årsskiftet flyttar han från Dalarna till Medelpad, Sundsvall och blir Bergsåkertränare.

Bergsåker: ”Glada och stolta”

– Vi på Bergsåker är naturligtvis glada och stolta över att en av Sveriges bästa ”coming man” inom travet vill flytta hit och etablera sig här på Bergsåker. Vi ska göra vårt bästa för att Nicklas med familj ska trivas här och att hans travtränarrörelse ska utvecklas till något riktigt bra. Vi har flera lovande tränare här på Bergsåker och med Nicklas som kompis och konkurrent är jag säker på att Bergsåker och travet får ett ytterligare välbehövligt lyft , säger Leif Lindholm, ordförande i Norrlands Travsällskap, i ett pressmeddelande.

Nicklas flyttar in på pappa Robert Berghs gård i Töva, där Robert fortfarande, efter flytten till Göteborg, har en filial, där flera av stallets hästar tränas.

”Underlättat mycket”

På gården strax utanför Sundsvall kommer tränaren att flytta in med knappt 50 hästar.

– Det känns väldigt bra att få komma hem till Sundsvall och Bergsåker där allt började. När jag bestämde mig för att flytta min verksamhet var Bergsåker och gården i Töva det första alternativet för mig. Jag hoppas att min verksamhet kommer ta ytterligare kliv och att jag får ut ännu mer av mig som yrkesman efter flytten till Bergsåker. Jag trivs väldigt bra i Sundsvall som stad och det är jag säker på att min familj också kommer göra. Bergsåker har varit till stor hjälp med allt runt omkring den här processen och det har underlättat mycket. Jag hoppas att jag kan ge tillbaka nästa år med ett bra resultat på tävlingsbanorna runt om i Sverige men självklart på min nya hemmabana Bergsåker, säger Westerholm i pressmeddelandet.

Nicklas Westerholm har kört in drygt 3,4 miljoner kronor till stallet som tränare hittills i år.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN