V75-tips

”Jag har ett helt ospelat miljondrag på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Åby lördagen den 7 maj • Här kan du rygga andelssystemen

Toto Barosso och Peter Untersteiner är helt ospelade.
Toto Barosso och Peter Untersteiner är helt ospelade.

TRAV

V75 avgörs på Åby på lördag med final i Paralympiatravet och finaler i Kunga- och Drottningpokalen.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Min skräll blir helt borttappad på liret. Helt felspelad och rankas etta av mig, säger Erik Pettersson.

– Jag har ett helt ospelat miljondrag, säger Nils Larsson.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Åby under lördagen. Spelstopp 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.21 fredagen den 6 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

2 Francesco Zet (V75-3) har visat sig vara en häst utöver det vanliga. Stilen när han joggade hem försöket på topptid – i årsdebuten – skojar man inte bort. Det här är en jäkla pålle helt enkelt och tränare Redén, som ofta ligger lågt, kan inte hålla sig när det gäller den här. Det låter totalt klart från alla håll. Hög procent, visst, men chansen ligger nog i paritet med den.

Miljonrensarna

8 Prosecco (V75-2) hade lite problem med magen senast, det är bättre nu och hästen är bra. Det kan bli tredje inner här och det är en fin position över lång distans på Åby med open stretch. Lite körning så... Fem procent.

4 Chablis Ribb (V75-4) är en snabb rackare och skulle hon få ett rygglopp i främre träffen så är jag inne på att den kan bli pott. Speciellt då de bästa hästarna har lottats till mycket besvärliga startspår. Tre procent.

Intrycket senast var inte roligt, men 7 Best ofdream Trio (V75-7) är en intressant dark horse i loppet. Kan slå till om han hunnit steppa tillbaka. Tre procent.

Tänk på att...

… det är stordag på Åbytravet med unghästfinaler och Paralympiatravet.

2 Glamorous Rain (V75-1) vann utan att testas i försöket. Lättas nu. Tidig!

… det blir barfota runt om för första gången på 1 Aquarius Face (V75-3). Ska med om man garderar min spik. Tre procent.

2 Charliebrown Effe (V75-5) är en mycket fin häst som visade sig på svensk mark senast – och imponerade. Kan bli svårslagen på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

3 Borups Tornado (V75-2) har utvecklats rejält på sistone och sett riktigt bra ut. Senast gick han ett starkt slutvarv ute i spåren och den här gången ser det ut att bli en betydligt bättre resa. Enligt mina analyser tyder väldigt mycket på att hästen kan köra sig till ledningen ut på första långsidan. Sedan borde tempot bedarra för att Uffe Ohlsson sedan själv kan öka för att dra musten ur sina konkurrenter. Han springer väl nära 1.10 i ledningen sista varvet. Då ska hästen slås! Ser ut att bli lagom procent – toppspik!

Miljonrensarna

Kan vara ute på djupt vatten, men tycker 10 Cintra (V75-1) gjorde det riktigt bra i årsdebuten senast. Har vässats på Berghs gård i Göteborg i veckan och har grundkapacitet. Skulle kunna bli en obehaglig överraskning och kalldusch för spelarna. Tre procent.

Troligtvis står V75-3 mellan två hästar; 2 Francesco Zet och 4 Iznogoud Am, där det troliga är att den förstnämnde drar längsta strået. Men topphästar bakom blir helt ospelade. Om jag garderar vidare så ska 1 Aquarius Face med direkt. Toppbra senast och barfota runt om nu. Det är a och o att gå på innerspår i såna här superlopp där tempot lär vara mördande. Tre procent.

10 Rackham (V75-6) blir helt borttappad på liret den här gången. Helt felspelad och rankas etta hos mig. Åtta procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Åbytravet den här lördagen och där är det som bekant dubbla open stretch, två extra innerspår över upploppet.

… i V75-1 och V75-3 avgörs Drottningens- och Kungapokalen. Vinnarna får en miljon kronor. I V75-7 körs Paralympiatravet med 1,5 miljoner kronor i förstapris. En superdag, sportsligt!

… det blir start vecka-vecka för 5 Napoleon Cash (V75-5) och troligt barfota runt om nu, eller i alla fall lättare balans, räkna med en bra insats nu. Hästen kan öppna bra från start!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Francesco Zet (V75-3) är en talang utöver det vanliga och man hör hur högt Daniel Redén håller honom. Han lekte hem uttagningsloppet och vann på ett bra sätt. Han lär gå framåt rejält med loppet i kroppen och nu lättar man honom. Örjan Kihlström ska hålla ut värsta motbudet från start och sedan är vägen öppen för ännu en storseger.

3 Borups Tornado (V75-2) hade ett tråkigt spår senast och kom dåligt på det, men hans avslutning var rykande och han såg riktigt fin ut. Formen sitter där den ska och jag tror han har bra chans att vara framme före värsta motbudet och överta ledningen. I ledningen trivs han bra och blir inte lätt att plocka ner för övriga. Kör Ulf!

Miljonrensarna

6 A Perfect Face (V75-1) kommer säkert trenda uppåt några procent, men jag tycker inte det ska skilja så mycket mellan henne och favoriten. Hon har tagit senaste loppet på ett bra sätt och har vässats till inför finalen. Jag tror man är offensiv och testar allvarligt för ledningen, kommer man dit blir hon inte lätt att plocka ner för övriga. 12 procent.

Tänk på att...

… vi får se riktigt bra tävlingar på Åbytravet. Man får inte glömma bort att det finns dubbla open stretchspår där fler får chansen.

6 Global Bred to Win och 8 Sayonara (V75-4) är två roliga skrällar i stoloppet. När favoriterna fått jobbiga spår så öppnas loppet upp. Elva respektive sex procent.

5 Napoleon Cash (V75-5) ska eventuellt gå barfota runt om vilket känns som ett stort plus. I samma lopp blev man imponerad av 2 Charliebrown Effe i senaste starten.

2 Upstate Face (V75-7) vill vara med i Elitloppet och man kan förvänta sig en stark prestation.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Bröderna Lipovac”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

2 Francesco Zet (V75-3). De som följt denna pålle vet att det är ett råämne. Vann Kriteriet förra året och såg okörd ut över mål. Rapporterna är goda från Stall Zet.
Bara galopp emot som kan fälla honom här.

2 Upstate Face (V75-7). Paralympiatravets final 2022 är rundspelat och det är givet att ta ställning i ett öppet lopp för att få värde i kupongen. Kolgjinis räds ingen i denna final, läget är perfekt med spår 2. Hästen imponerade på mig vid segern senast. 17 procent är fint…

Miljonrensarna

6 Cruise (V75-2). Springspår med Goopen och till fyra procent höjer jag varningen. Sett fin ut i de sista två starterna och jag litar inte en sekund på favoriterna i detta lopp.

Fungerar 3 Brezza Du Kras (V75-4) får de andra hålla i sig. sju procent är i underkant. Stoet gjorde overkliga lopp 2021 och jag hoppas på en liknande insats nu.

Tänk på att...

… jag tycker Stoeliten (V75-4) är mer öppen än vad spelarkollektivet säger.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Frågan är väl inte om, utan snarare vilket år 2 Francesco Zet vinner Elitloppet samt Prix d’Amérique. I V75-3 har ekipaget lottats till spår 2 bakom bilen och han vinner oavsett upplägg av loppet, en ruskig häst.

Omgångens mest streckvärda spik hittar jag i V75-6. 5 Oscar L.A. har fått spår 5, och med den redan finalklara favoriten 6 Unico Broline utvändigt om sig tror jag på en klassisk spets och slut-vinst till fina 29 procent. Skicklige tränaren Joakim Lövgren har stallet i högform.

Miljonrensarna

Med ett begränsat material plockar tränaren Ola Samuelsson fram den ena kanonen efter den andra. Bakom 4 Rare Magic (V75-5) står det Magnus A Djuse och barfota samt bike. Det är en kombination jag gillar. Skräller till fem procent.

Inte så länge sedan som Hans Crebas skrällde i ett liknande lopp med 4 Bransbys Juke Box (V75-2). Pass upp till två procent.

Tänk på att...

… ibland kan ”kopian”, Magnus A Djuse, slå ”originalet” Örjan Kihlström. Jag tror att Magnus A Djuse vinner Paralympiatravet, V75-7, bakom 5 Born Unicorn. 12 procent.

… dubbla open stretch gäller på Åby, det gillar jag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Francesco Zet (V75-3) vann väldigt lätt senast i uttagningsloppet och träningsrapporterna efteråt kunde knappast varit bättre. Det här är en kommande världsstjärna som blir oerhört svårslagen.

12 Honey Mearas (V75-4) var inte som bäst senast men kunde ändå vinna säkert. Hon är helt enkelt huvudet högre än sina konkurrenter och spikas trots utgångsläget.

Miljonrensarna

11 Gerben (V75-2) håller bra form och ska inte glömmas bort på kupongen. Barfota runt om och Erik Adielsson i sulkyn är två plusfaktorer. Sex procent.

12 Toto Barosso (V75-6) har fått två lopp i kroppen och borde närma sig formen på allvar. Det krävs såklart ett stenhårt tempo för att han ska komma in i matchen, men som helt ospelad är han ett roligt miljondrag. Noll procent.

Tänk på att...

3 Chebba Mil (V75-1) imponerade på mig senast och gör hon om den insatsen kan det mycket väl vara årets vinnare av Drottning Silvias Pokal.

3 Il Forte (V75-5) har gått upp en klass och kan bli lite överspelad. Jag kommer chansa bort honom på mina system.

… Paralympiatravet (V75-7) ser öppet ut på förhand och jag kommer gardera på en hel del.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Åby på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

2 Francesco Zet (V75-3) visade fortsatt fina takter vid segern efter en tids vila senast. Tävlade med träningsbalans och fick dessutom press i ledningen då, gick undan lätt.

2 Charliebrown Effe (V75-5) är en häst som imponerade när han vann från ledningen i den senaste starten. Har ett perfekt utgångsläge och kan öppna bra.

Miljonrensaren

8 Prosecco (V75-2) utvecklades starkt i höstas och tog dubbla V75-segrar. Vann näst senast direkt efter vila. Har ett passande smygläge. Skulle det klaffa är han inte helt borta, säger Carina Balder. Fem procent.

Tänk på att...

… det är dags för fyraåringarnas stora slag för året. Drottning Silvias Pokal i V75-1 och Kungapokalen i V75-3. I V75-7 är det Paralympiatravets final, när Åby med sina dubbla open stretch står för V75-omgången.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: V75 på lördag. Här är alla V75-system. [Extern länk]


Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

V75-tips

LÄS VIDARE

”Vässats inför finalen – inte lätt att plocka...”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav