Matchfakta 18/12

Nyköping–Hammarby 5–3

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-18

(1–2, 3–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (3.33) Patrik Bergström spel fem mot fyra, 0–2 (10.40) Anders Strandberg (Patrik Bergström, Simon Laudon–Sörlin) spel fem mot fyra, 1–2 (15.21) Kim Cannerheim.

Andra perioden: 2–2 (11.14) Ronny Björlin (Antti Koponen, Niklas Fogström) spel fem mot fyra, 2–3 (11.58) Brian Phinney (Sebastian Ellerstad, Kristoffer Bäckström), 3–3 (15.51) Daniel Karlunden (Patrik Hucko, Andreas Jungbeck), 4–3 (16.45) Robert Åndberg (Niklas Fogström, Ronny Björlin).

Tredje perioden: 5–3 (11.39) Patrik Hucko spel fyra mot fem.

Skott: 43–26 (16–10, 10–8, 17–8).

Utv, Nyköping: 6x2. Hammarby: 7x2, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 1463.

Matchen:

Nyköpings fina trend fortsätter. Ikväll tog laget sin sjunde raka seger när Hammarby besegrades (5-3) på hemmias.

Det gick upp och ner för Nyköping under en tid. Men när laget besegrade Leksand med 4-1 för tre veckor sedan har formkurvan pekat spikrakt uppåt.

Ikväll tog Nyköping sin sjunde raka seger - och nu klättrar de i tabellen. Efter 5-3 mot Hammarby passerar de sjuan Växjö och tar över play off-platsen från smålänningarna.

Det var ändå gästerna som öppnade matchen bäst. 0-1 efter 3.33 av Patrik Bergström i spel fem mot fyra följdes upp med ett nytt power play-mål efter 10.40. Men en sen reducering av Kim Cannerheim gav hemmalaget hopp.

Mål i box play

I mittperioden kvitterade Nyköping två gånger om. Först till 2-2 genom Ronny Björlin efter 11.14. Sedan slog Daniel Karlunden in 3-3 efter 15.51.

Knappt en minut senare fick hemmalaget känna på en ledning för första gången i matchen.

Slutsiffrorna skrevs till 5-3. Backen Patrick Hucko svarade för matchens sista fullträff i numerärt underläge en bit in på mittperioden.

Segern var rättvis. Och Nyköping är att räkna med framöver också.

Segertåget kan fortsätta ett bra tag till.