Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-20

Både Växjö och Mora vann

Växjö - Almtuna 5-3

Efter tre mållösa matcher så slog Växjös Steve Saviano till igen.

Miniliraren grundlade 5-3-segern mot Almtuna med sina tre mål - och han såg hela tiden till att hålla Almtuna stången. Amerikanen prickade in 1-0, 2-1 och 3-2, vilket också var resultatet efter två perioder.

I den sista perioden gick Växjö ner på folk, vilket fick önskad effekt för tabelltvåan. Tim Heed ökade på till 4-2 i box play och sedan spelade Saviano fram Anders Eriksson till 5-2.

Växjö fortsätter därmed att vinna - segern var den sjätte på de sju senaste matcherna.

För Almtuna var i alla fall tre mål framåt ett steg i rätt riktning. Inför matchen hade Uppsalalaget tre raka nederlag och blott ett gjort mål framåt.

Mora - Troja/Ljungby 5-3

Troja/Ljungby hade, om än tillfälligt, chansen att lämna jumboplatsen i tabellen vid seger mot Mora - men så blev det inte.

Efter halva matchen stod det 3-3, sedan gjorde Mora sitt segerryck.

AIK-lånet Mattias Beck slog in sitt första mål för säsongen i Moradressen när han skickade in matchvinnande 4-3. Mora vann till slut med 5-3 sedan lagkaptenen Niklas Fogström gjort det sista målet i tom bur.

Noterbart är att Mora gjorde tre av sina fem mål i power play och att vinsten var lagets första trepoängare på fyra matcher.

Troja hade innan matchen två raka vinster och hade skaffat sig häng på lagen ovanför, men i och med förlusten är man alltjämt tabelljumbo. Noterbart är att finske toppcentern Sami Sandell satte ett av Trojas tröstmål och han har därmed gjort poäng i 14 raka matcher.