Nicklas Jadeland.

Mora–Oskarshamn 2–3

Snacka om skräll.

Jumbon Oskarshamn tokskrällde uppe i Mora och Dalalaget tappar tre oerhört viktiga poäng i kampen om en tredjeplats.

Efter kvällens förlust har Mora nu fem poäng upp till trean Växjö. Dessutom har laget två tuffa matcher härnäst mot Almtuna och Leksand.

Den första perioden var riktigt händelsefattig och det hände i princip ingenting förrän efter 17.56 när bortalagets Joakim Hagelin gav Oskarshamn ledningen.

Andra perioden dominerades av Mora som forcerade gång på gång mot IKO-målvakten David Rautio (24–5 i skott) och som tvingades kapitulera efter drygt tolv minuters spel.

Bortalaget var givetvis glada så långt att det bara stod 1–1 på resultattavlan.

Det tog man också vara på i tredje perioden.

Niclas Jadeland hittade nätet bara 3.28 från slutet. Det målet betydde 2–3 och sedan kom aldrig Mora ikapp. En utvisning på Moras Magnus Nygren tre minuter från slutet förstörde givetvis en del av hoppet om poäng.

Efter den här segern har Oskarshamn ändå chansen att undvika kvalspel.

Smålänningarna har tio poäng upp till Sundsvall som är på säker mark.