Publicerad 2014-11-11

Linköping hade ett måls försprång inför returen i CHL-åttondelen mot Sparta Prag.

Det blev återigen en jämn historia mellan lagen som såg ut att gå till förlängning.

Men med två sekunder klev Jacob Micflikier fram och tog LHC till kvartsfinal.

Linköping tog emot tjeckiska ligatrean Sparta Prag med en 2-1-ledning efter det första mötet. Ett fint utgångsläge för hemmalaget, men en gammal bekant satte stopp för festen inledningsvis.

Jaroslav Hlinka, som tillhörde LHC 2008-2012, fick stå omarkerad framför mål och kunde pricka in 1-0 tidigt i matchen.

– Vi står lite på hälarna och misslyckas första tio, säger Jonas Junland till SVT efter matchen.

Efter en svag första period spelade Linköping upp sig. Kent McDonell och Broc Little hade gyllene lägen, men misslyckades med att näta.

Efter en rad svaga power play, lossnade det för LHC i den tredje perioden. Med en man mer på banan sköt Jonas Junland in 1-1.

Micflikier avgjorde

Prag kom tillbaka och gjorde precis vad som behövdes för att hålla liv i matchen då Jan Piskacek blev målskytt med drygt åtta minuter kvar av matchen.

En stundtals trött tillställning hettade till på slutet där Linköpings Jacob Micflikier var allra hetast och kunde avgöra med två sekunder kvar. 2-2 i matchen och 4-3 totalt gav kvartsfinalplatsen till Linköping.

– Vi spelar bra defensivt, men det är offensiven som inte fungerat lika bra som i SHL. Försvaret och målvaktsspelet var nyckeln till att vi tog oss vidare, säger Jonas Junland till SVT.