I dag vann laget mot Luleå – lagets åttonde raka match med poäng.

Hela sju lag finns inom åtta poäng.

Att elitserien är jämn är inget nytt. De senaste säsongerna har bottenstriden oftast varit rafflande och de sista slutspelsplatserna och kvalserieplatserna har ofta inte säkrats innan de sista omångarna.

Men frågan är om serien någonsin har varit jämnare än den är nu. Efter dagens omgång – då nästan alla lag på seriens undre halva tog poäng – finns hela sju lag inom åtta poäng.

Vunnit fyra av fem

Ett av dessa lag är Södertälje. SSK, som länge såg ut att vara hopplöst långt efter och vara så gott som klart för en plats i kvalserien, vann med 3–1 mot Luleå. Det var lagets åttonde raka match med poäng och lagets fjärde seger på de fem senaste matcherna.

– Det känns bra. Jag tycker att vi är mentalt starka och fortsätter på spåret som vi varit på ett tag, säger tränaren Peter Popovic till Canal Plus.

Södertälje ligger nu nia i serien, på samma poäng som Modo som innehar den sista slutspelsplatsen.

Segern var långt ifrån orättvis. Luleå inledde visserligen bäst, men efter att Simon Hjalmarsson gett hemmalaget ledningen halvvägs in i den första perioden tog SSK över initiativet.

SSK bäst i andra

I den andra perioden var Södertälje bättre, men i den tredje var det Luleå som förde spelet. Laget hade dock förtvivlat svårt att skapa riktigt heta målchanser och efter att David Rautio släppt in ett mycket enkelt skott från Ryan Lasch efter 17.37 var SSK-segern mer eller mindre säkrad.

– Jag blev lite överraskad att det blev mål. Det var inget hårt skott, jag la bara in den på mål och såg inte att den gick in, men såg att en lagkamrat jublade, säger Lasch till Canal Plus.

Luleå tappade i och med förlusten tredjeplatsen i tabellen. Nu är höstens stora sensationslag fyra i tabellen.