Björklöven överkört efter chockstart mot Djurgården

Publicerad 2024-03-18

182 sekunder fick Joona Voutilainen på sig.

Sedan byttes Björklövens målvakt ut på Hovet eftersom Djurgården redan då gjort två mål.

– Det är en bra start från vår sida, säger Linus Klasen.

Djurgården fick en drömstart på den första kvartsfinalsmatchen hemma mot Björklöven.

När 3.02 var spelat på Hovet hade hemmalaget gjort två mål.

Backarna Edvin Hammarlund och Axel Andersson hittade båda krysset bakom finländaren Joona Voutilainen på Djurgårdens tre första skott.

Fyra backmål

Då fick gästernas tränare Viktor Stråhle nog och bytte ut sin burväktare.

I stället klev Niklas Svedberg in i mål.

Det hjälpte dock föga. Hemmalaget, som fick hjälp av Alexander Wiklund efter ett hjärnsläpp när han drog på sig ett matchstraff, kunde galoppera ifrån i den andra perioden och hade 5–0 på tavlan innan gästerna putsade siffrorna.

Till slut skrevs segersiffrorna till 6–2 och Djurgården har 1–0 i matcher. Noterbart var att fyra av sex hemmamål gjordes av backar. Axel Andersson blev tvåmålsskytt.

– Bra match över 60 minuter tycker jag. Bi får nöja oss med den här segern, suga på den här karamellen i kväll och sen gå vidare. Det är en bra start från vår sida, säger Linus Klasen.

Hockeyallsvenskan: Slutspelet 2024 – alla matcher och datum