Modos segersvit fortsätter – nära rekordet

Modo kan inte sluta vinna.

Mot Västervik kom lagets fjortonde raka seger.

– Jag är väldigt nöjd, säger tränaren Mattias Karlin i C More efter matchen.

Modo går som på räls i hockeyallsvenskan.

På måndagskvällen vann de sin fjortonde raka match när de gästade Västervik – och nu toppar de tabellen med 19 poäng ner till tvåan Djurgården.

Kom tillbaka – skuggar rekordet

Men det var hemmalaget som inledde bäst och satt i förarsätet med ledning 1–0 efter första perioden.

PLUS: JÄTTELISTA: Här är kioskpriserna i SHL & hockeyallsvenskan

Näsén.

Kvitteringen kom tidigt i andra och när Pontus Näsén hittade nätet i powerplay några minuter senare hade gästerna vänt.

Matchen slutade 4–1 och nu är Modos imponerande segersvit uppe i 14 fajter – näst flest sedan hockeyallsvenskan drog igång 2005.

Nu återstår två segrar till innan de tangerar Timrå, som vann 16 raka säsongen 2020–21.

Hyllar hemvändarlånet

Efter matchen var tränare Mattias Karlin nöjd med sitt lag, och framför allt med Malmö-lånet Lukas Wernbloms formation.

– Han gör mycket bra saker, den linan med Niederbach och Aagaard hittar många fina kombinationer. Tyvärr tar de kanske inte hand om alla målchanser de har, men de har kul ihop, säger han i C Mores sändning.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!