Bofors–Sundsvall 4–3 efter förlängning.

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-10

Bofors ser alltmer ut som ett play off-lag.

Efter två poäng mot Sundsvall har Karlskogalaget nio poäng och två matcher mindre spelade än närmast jagande Borås.

Första perioden var Bofors period. Det stod 2–0 på resultattavlan i paus och efter en mållös andra period lossnade allt i tredje för Sundsvall som plötsligt fick in allt bakom hemmalagets målvakt Micael Andersson. Daniel Olsson reducerade fem minuter före slutsignalen och kvitterad endast 43 sekunder före full tid.

Så långt var det ändå hemmalaget som var det bättre laget rent spelmässigt.

Sundsvall fick nöja sig med en poäng när hemmalaget avgjorde 2.24 in i förlängningen.

Växjö–Troja/Ljungby 4–5 efter straffar

Troja/Ljungby tog två poäng i kronobergsderbyt mot Växjö.

Tungt poängtapp för Växjö men tack vare Leksands seger mot AIK går Växjö om Solnalaget upp till en andraplats.

Men det är tokjämnt i toppen.

Efter Leksand som leder serien på överlägsna 92 poäng (dessutom har laget en match mindre spelad) haltar Växjö på 84 poäng och både AIK och Malmö ligger en poäng efter.

I början av andra perioden rakade Steve Saviano in 3–1 för Växjö och det kändes som om hemmalaget skulle dra ifrån på allvar.

Men gästerna kom tillbaka, kvitterade till 3–3 i box play och 4–4 drygt sex minuter före slutsignalen.

I förlängningen hade Växjö bästa möjligheten men det var alltså Troja som avgjorde matchen efter straffläggning.

Laget har nu en poäng till kvalstrecket och en match mindre spelad än kollegan Sundsvall.

Västerås–Örebro 3–1

Västerås tog sin fjärde seger på fem matcher och fortsätter att visa fin form.

För bara ett par veckor sen såg västmanlänningarna ut att få slåss om att undvika kvalspel – men nu plötsligt är man med i spekulationerna till play off. Trots att laget egentligen varit helt avsågat tidigare.

Örebro började bäst och tog ledningen i första perioden.

Västerås kvitterade i andra.

Och i tredje avgjorde hemmalaget mötet. Segerpucken slog Fredrik Johansson in sju minuter från slutet.

– Vi gör en bra match. Killarna gör en gedigen insats. Det är mycket förkylningar och halvskador men killarna jobbar på hela matchen. Jag är stolt över den karaktären grabbarna visar när vi vänder och vinner, säger Västerås 2–1-skytt Per Helmersson till vlt.se.

Örebro ligger i ingenmansland och har elva poäng till det nedre kvalstrecket och 14 poäng till play off.

Oskarshamn–Björklöven 3–4

Oskarshamn vägrar ge sig.

Smålänningarna har överraskat en hel del på slutet. Och kanske var det när pressen på laget försvann som man började vinna.

Men mot Björklöven – tappade man sin ledning snöpligt i slutet.

Det var givetvis oturligt.

Hade man hållit ut hade förhoppningarna om att undvika kvalspel levt vidare i allra högsta grad.

Istället blir det en fortsatt ovisshet kring lagets chanser.

IKO hade en 2–1-ledning efter första perioden och i andra utökade Johan Sjödell-Wiklander hemmalagets ledning.

Det var där – efter målet – som Björklöven vaknade på allvar.

En snabb reducering följdes upp med en kvittering tre minuter före slutsignalen.

En poäng och eventuell förlängning hade ändå varit ett bra resultat för Oskarshamns del med tanke på lagets prekära situation.

Då avgjorde givetvis gästerna – dessutom under full tid.

Bara 40 sekunder före slutet avgjorde Magnus Isaksson mötet och för Björklövens del var det tre rejält sköna poäng.

Umeålaget har nu sex poäng till godo och fortsätter hålla sig undan kvalstrecket.

Borås–Mora 2–8

Mora tog en odiskutabel trepoängare i bortamötet med Borås.

Ändå var det Borås som greppade tag om taktpinnen. Redan efter 1.50 tog hemmalaget ledningen efter en fullträff från Alexander Bergströms klubba.

Perioden var jämn men efter ett psykologiskt viktigt kvitteringsmål bara 31 sekunder från pausvilan var det Mora som i andra perioden dödade matchen totalt.

På tio minuter gick Mora från 2–2 till 2–6.

De två sista målen kom bara minuter före periodsignalen och var givetvis matchavgörande.

Borås bytte målvakt inför slutperioden, men det var fortfarande fyra mål upp och inte ens de själva hade väl förhoppningar om poäng.

Det var bara Mora som nätade fortsättningsvis och slutresultatet stannade vid 8–2.

Leksand–AIK 6–5

Det blev en målrik seriefinal i Ejendals Arena som Leksand till slut lyckades vinna.

Dalalaget drar ifrån rejält i tabellen och har åtta poäng före tvåan Växjö och då har dalkarlarna även en match mindre spelad.

Leksands nya målvakt Tom Lawson fick förtroende mellan stolparna samtidigt som AIK startade med Jonatan Bjurö. Det blev alltså ingen match mellan allsvenskans två bästa målvakter Joacim Eriksson och Christopher Heino-Lindberg.

Eriksson byttes däremot in efter AIK:s 3–3-mål drygt fem minuter in i mittperioden och släppte till slut två puckar bakom sig.

Det var ett tajt möte mellan två lag som med största sannolikhet kommer råka på varandra i den kommande kvalserien.

I slutet av andra kvitterade Leksands Tomas Kollar till 4–4 och i tredje stack Leksand ifrån.

I spel fem mot tre och fem mot fyra – i samma powerplay – gick Leksand upp till en 6–4-ledning.